İstanbul'lu Hakemler Sinifta Kaldi

Futbol hakkında tüm konular.
Cevapla
mad_emrah

İstanbul'lu Hakemler Sinifta Kaldi

Mesaj gönderen mad_emrah »

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), yeni sezonun Süper Lig hakemlerini belirledi. Geçen sezon 23 olan Süper Lig hakem sayısına, 9 yeni isim daha eklendi... Ancak MHK'nın yaptığı açıklamada 30 hakemin ismi yer aldı.. Çünkü, geçtiğimiz yılın listesinde bulunan Oktay Demiray ile Hakan Sirviselvi askerde olmaları nedeniyle liste dışı tutuldular... Demiray ve Sivriselvi'nin vatani görevlerini tamamlamasıyla Turkcell Süper Lig'deki hakem sayısı 32 olacak...

İstanbul sınıf atlayamadı

MHK’nin, Süper Lig’e terfi ettirdiği 9 hakem arasında İstanbul bölgesinden hakem olmaması dikkati çekti. Yetkililer, İstanbullu hakemlerin, geçen sezon beklenileni verememesi ve puanlarının düşük olması nedeni ile hiçbirinin terfi ettirilmediğini bildirdiler. 9 yeni hakemin 31.3 olan yaş ortalaması ile Süper Lig’e gençlik aşısı da uygulandı. Yeni isimler arasında en gençleri 26 yaşındaki Halis Özkahya ile 28 yaşındaki İlker Coşkun ve Abdullah Yılmaz oldu.

Hiçbiri küme düşürülmedi

Öte yandan geçen sezon, bazı hakemlerin çok başarısız görünmesine karşın, MHK’nin bir tek hakemi bile alt klasmana düşürmemesi de dikkati çekti. Süper Lig’e alınan hakemlerin yaş ve bölgeleri şu şekilde: İlker Coşkun (28-Ankara), Bünyamin Gezer (34-Ankara), Kamil Abitoğlu (36-Antalya), Barış Şimşek (30-Trabzon), Abdullah Yılmaz (28-Trabzon), Cemil Şensöz (33-Hatay), Uğur Söylemez (31-Çanakkale), Halis Özkahya (26-Kocaeli) ve Hakan Özkan (36-İzmir).
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir