Cinayet fetvası

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

çamur at izi kalsın değil... doğrular sadece yeni şafak, zaman gibi gazetelerde mi olur? canlı bedenden zaten kimse kalkıp organ almaz. tıp okuyan bunu da bilir, bilmeli. beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları prosedür gereği daha önceden bağışlanır. buna göre yol yordam izlenir, ameliyat tarihleri vb. adımlar önceden belirlenir. kur'an da organ bağışı tabii olmaz, 1400 sene önce tıp böyle miydi? tamamen insani bir duyguyla ve mantıkla hareket edilir. ve bu sayede kaç kişinin hayatı kurtulur, sağlığına kavuşur. islam güzellik dinidir, böyle bir güzelliğe kim ne diyebilir? caiz değil demek haddine mi düşmüş?

diyanet başkanı onay vermiş, gitmiş bu adama inanmış ya... eh be emniyet müdürü ne diyeyim ben sana. hem konu neden bu adamı aklamaya geldi onu da anlamıyorum. hey Allahım ya.
cihanka

Mesaj gönderen cihanka »

scusamalizia yazdı:bı ınsanın canını kurtarmak gunah mı ya.ne bıcım hoca bu.su zamana kadar hıc kımse boyle bıseyın gunah oldugunu soylemedı.bu adamsa gelmıs bu saatten sonra bole konusuyor.bence reklam pesınde
Eternity yazdı:çamur at izi kalsın değil... doğrular sadece yeni şafak, zaman gibi gazetelerde mi olur? canlı bedenden zaten kimse kalkıp organ almaz. tıp okuyan bunu da bilir, bilmeli. beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları prosedür gereği daha önceden bağışlanır. buna göre yol yordam izlenir, ameliyat tarihleri vb. adımlar önceden belirlenir. kur'an da organ bağışı tabii olmaz, 1400 sene önce tıp böyle miydi? tamamen insani bir duyguyla ve mantıkla hareket edilir. ve bu sayede kaç kişinin hayatı kurtulur, sağlığına kavuşur. islam güzellik dinidir, böyle bir güzelliğe kim ne diyebilir? caiz değil demek haddine mi düşmüş?

diyanet başkanı onay vermiş, gitmiş bu adama inanmış ya... eh be emniyet müdürü ne diyeyim ben sana. hem konu neden bu adamı aklamaya geldi onu da anlamıyorum. hey Allahım ya.

doğruların sadece yeni şafak ve zaman gazetelerinde yazdığını söylemiyorum. ayrıca takvim gazetesi söylenenin sadece 1 cümlesini almış yazmış.
şurayı biraz daha dikkatli okuyalım
"Vücud tamamiyeti ve organlarımız Allah'ın bize bir emanetidir, vefat etmemiş bir bedenden bu nedenle organ alınmasını uygun görmüyorum. Kur'an-ı Kerim'de 'Kendinizi tehlikeye atmayın' diye buyuruyor Allah. Kalbi çalışan bir insanın ruhu çıkmamıştır. Kimse Allah'ın verdiği canı, zor durumda olsa bile sona erdirme hakkına sahip değil. Kaldı ki ben Uğur Gür Bey'e şöyle yap, böyle yap diye emir vermedim. Doğru bulduğumu söyledim. Kararı kendisi verdi."

eternity "kur'an da organ bağışı tabii olmaz, 1400 sene önce tıp böyle miydi?" demiş...
Arkadaşım Kuran-ı Kerim de organ bağışı olmayabilir; ancak Kuran-ı Kerim yol göstericidir.Kuran-ı Kerim'de belki birçok konu yok ancak Yüce Allah bize Kuran-ı Kerim'le birlikte onu anlamamız için aklı da verdi. biz de aklımızı kullanarak bazı şeyleri anlarız tıpkı burdaki gibi.

'Kendinizi tehlikeye atmayın' Ayeti de burada bunu anlatıyor.

scusamalizia kardeşim, Cevat Akşit'in bu konuda reklama ihtiyacı yok. kendini, alanında geliştirmiş ender insanlardan biridir...[/code]
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

vefat etmemiş bedenden organ alındığını kim söyledi? organ mafyası işi değil bu, doktorların işi ve organ bağışı daha önceden karar verilir, vefat edildikten hemen sonra bağışlanan organlar alınır. yoksa kimse kimsenin rızası olmadan organını sökmez.

evet doğru kur'an yol göstericidir, dinin sana doğruyu, iyiyi ve insanlara faydalı olabilmeyi gösteriyorsa, kimse kalkıp da bir insanın hayatını ve sağlığını kurtarmayı tartışamaz. benim doğrum budur. ayrıca, yeni şafak ve zaman gazetesi ile ilgili sözümü sana söylemedim.
cihanka

Mesaj gönderen cihanka »

Eternity yazdı:vefat etmemiş bedenden organ alındığını kim söyledi?
Cevat Akşit de onu diyor zaten! Ölmeden organ nakli olmaz diyor. Öldükten sonrası için bişe demiyor ki.

Olaylar tamamen takvim gazetesinin çarpıtması
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

yahu ne biliyorsun takvim'in çarpıttığını? öyle kesin konuşuyorsun ki sanki adam bunları söylerken yanındaydın ya da duyan hasta yakınlarından birisiydin. haydi yeni şafak adamı aklamaya çalışıyorsa?
kbenly
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 30
Kayıt: 17-05-2006 22:05

Mesaj gönderen kbenly »

Bazı ilahiyatçılar insanları işte böyle dininden soğutmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Çok sinirlendim.Bu haberi görmez,okumaz olaydım.
Kullanıcı avatarı
kurualp
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 141
Kayıt: 03-05-2006 20:46

Mesaj gönderen kurualp »

arkadaşlar dinde benim düşüncem falan değill veya bu bana daha mantıklı geliyo demeyinn kitaplarda da yazıyo bu konuu

organ bağışlamak caiz değil....... biz Allah(c.c) dan nasıl geldiysek öyle gitmeye çalışacağızz
BIZ GONULLERE CEKTIK BAYRAKLARI DIREKLERE DEGIL. BIZ TARIHE YAZDIK ISMIMIZI DUVARLARA DEGIL. BIZ AVRUPADA ACTIK BAYRAGI KADIKOYDE DEGIL. BIZ DUNYAYA POZ VERDIK SAKSAKCILARA DEGIL. VE BIZ IMPARATORLARLA BUYUDUK KESTANELERLE DEGIL
Kullanıcı avatarı
tanyeri
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 45
Kayıt: 21-06-2006 18:48

Mesaj gönderen tanyeri »

Kuran Evet YÜz Yillar Önce GelmİŞ Ama Bİzİm GÜnÜmÜzdekİ Olaylarin Nasil Olacagini Allahu Teala Bİlerek YazmiŞtir Bunlar Bİlİnen Olaylardir Şahsen Ben Organ BaĞiŞlamam Allahin Huzuruna Eksİk Organla Cikmamak İcİn Ben Öyle Gelmedİm ÇÜnkÜ Herkezİn Fİkrİne Saygim Var Bu Benİm DoĞrum
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 0 misafir