İşte kıyamet senaryoları!

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

İşte kıyamet senaryoları!

Mesaj gönderen taNGo »

Bilim adamları, 'kıyametin' nasıl olacağı senaryolarını şöyle özetledi: Ya pişeceğiz, ya donacağız, ya kül olacağız, ya da...

ResimDünya'ya çarpıp çarpmayacağı bilim çevrelerinde tartışma yaratan '2003 QQ47' kod adlı dev göktaşıyla iglili haberler, kıyamet günü senaryolarını da yeniden gündeme taşıdı. '2003 QQ47'nin, 21 Mart 2014'te, 909 binde bir Dünya'ya çarpma olasılığı 'yanlış hesap' çıkınca, bu dev göktaşının, Dünya'yı 'ıskalayacağı' bildirilmişti. Bu haber üzerine İngiliz Guardian gazetesi, en olası dört kıyamet teorisini yayımladı.

Birbirinden korkunç 'son'lar
Bilim adamların bu senaryoları şöyle:
Pişme teorisi: 'Kıyamet', yerküre üzerinde yaşanan 'kaçak sera gazı' etkisiyle gelecek. Yeryüzündeki sıcaklık, sera gazları nedeniyle, kurşunun erime noktasına ulaşacak. Dünya'nın kaderi Venüs'ünkine benzeyecek ve hayat, 'pişerek' yok olacak.

Donma teorisi: İkinci teori, en son 10 bin yıl önce yaşanan Buzul Çağı'nın dönmesiyle 'kıyamet'in yaşanmasını içeriyor. Bu teoride Dünya, dev buzulların oluşmasıyla dev bir 'kartopuna' dönüşecek ve hayat, 'donarak' bitecek.

Kül olma teorisi: Üçüncü senaryoda, termonükleer enerjisinin tükenmesi sonucu Güneş'in 'şişerek' bir dev yıldıza dönüşmesi 'kıyameti' getirecek. Bu teoriye göre Güneş, 5 milyar yıl içinde 'kızıl dev' aşamasına gelene kadar büyüyecek. Ve sıcaklığı ile Dünya'yı tamamen kül edecek.

Kozmik çöküntü teorisi: Bu 'kıyamet' teorisi de, uzayda rastgele oluşacak bir 'kuantum dalgalanmasının', kütleleri yok etmesine dayanıyor. Bir 'kozmik çöküntü' yaratacak bu oluşum nedeniyle yıldız ve gezegenler ışık hızında ilerlemeye başlayacak ve tüm evren, 'birbirine girerek' yok olacak.

Kaynak: Milliyet
Dreams
JoviaLBoY
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 91
Kayıt: 21-08-2003 03:09
Konum: izmir
İletişim:

Mesaj gönderen JoviaLBoY »

ölüm her yerde var önemli olan elimizdeki yaşamı değerlendirmek her zaman iyiye ...
[scroll][blur]Her zaman iyiye...[/blur][/scroll]
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Bu teorilerin hiç birini şuanki 60-70 yıllık ortalama yaşam süresiyle bizim görmemize imkan yok zaten korkmayın ;) Ama şu varki kozmik çöküntü teorisiyle yada bir gök taşı çarpmasıyla heran karşılaşabilme ihtimalimizi unutmamak lazım. Eğer istanbul büyüklüğünde bir göktaşı dünyaya çarpacak olsa dünyada canlı adına virüs dahi kalmaz diyolar fakat ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum :?:
JoviaLBoY
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 91
Kayıt: 21-08-2003 03:09
Konum: izmir
İletişim:

Mesaj gönderen JoviaLBoY »

boş ver yaff yaşamaya bak böle şelerden çok daha eğlenceli yaşamak. kaygılanmak kötü bişi korkmak iyi bişi korku hazırlık kaygı yavaşlık getirir gücünü kaybettrri boş verrrrrr :P
[scroll][blur]Her zaman iyiye...[/blur][/scroll]
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

Valla hepsinin sonunda ölüm olduktan sonra gerisi önemsiz bence, yani o an ister donarak ister pi$erek öl ne farkeder ki? Herkes aynı kaderi payla$acağı ve beklenen son deği$meyeceği için çokta mühim değil kıyamet günü ne olacağı ama sanırım normal ya$anacak bir ölümde çoğu ki$i uykusunda ölmek ister.
Kullanıcı avatarı
Nefret
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1301
Kayıt: 25-06-2003 04:25
Konum: At izi it izine karıştı mı bende anında araziye karışırım
İletişim:

Mesaj gönderen Nefret »

sonucta oluces nasil olucagini ne onemi var
Emek verildikçe,özlemi çekildikçe ve de hasreti çekildikçe büyüyen birşeydir aşk.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir