Dini mesajlı trafik rehberi

Eğitim hayatımıza dair her şey. Anılar, düşünceler..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Dini mesajlı trafik rehberi

Mesaj gönderen Eternity »

Beyoğlu Belediyesi'nin, ilköğretim öğrencilerine dağıtmak amacıyla hazırlattığı resimli Trafik Rehberi'nde, "Trafik kazaları kader değildir teraneleri bizim inançlarımıza aykırı" deniliyor

AKP'li belediyelerin okullarda dağıttığı "skandal kitap ve rehberler"e bir yenisi eklendi. Beyoğlu Belediyesi'nin ilköğretim öğrencilerine dağıtmak için hazırlattığı trafik rehberinde, kazaların "takdir-i ilahi" olduğunu belirtilerek, "Trafik kazaları kader değildir teraneleri, bizim tevhid, birlik esası üzerine kurulu inançlarımıza aykırı" denildi.

Çocukların trafik kurallarını öğrenmesi amacıyla dağıtılacak olan "Çocuklara Trafik Bilgileri ve Eğitimi" adlı rehberi, kendisini "hoca" ve "ilahiyatçı" olarak isimlendiren Halis Ece hazırladı. İlk etapta 10 bin adet bastırılan rehbere Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Misbah Demircan önsöz yazdı. Ece'nin iki bölüm olarak hazırladığı rehberde, trafik eğitimin anlatıldığı "Trafik ve Trafik Kazaları ile ilgili okuma parçaları" bölümünde tartışmalı ifadelere yer verildi. Kitapçıkta şöyle denildi:

Kazalar takdir-i ilahi
"Kuşkusuz trafik kazaları da diğer büyüklü küçüklü bütün olaylar gibi takdir-i ilahidir. Çünkü her şey Allah'ın takdirine bağlıdır. Onun ilminin, takdirinin dışında bir şey olmaz, olamaz. Hatta bir yaprak dahi onun izni olmadan kıpırdayamaz.

Bu bakımdan bazılarının, 'Vatandaş, trafik kazaları kader değildir' teraneleri, bizim tevhid/birlik esası üzerine kurulu inançlarımıza aykırıdır. Çünkü bütün âlemleri yoktan var eden Allah Teala'dır..."

Rehberin "Alkollü içkilerin zararları" başlıklı bölümünde, "Şayet işlenen sosyal suçlarda temel faktör olan alkollü içkiler ve uyuşturucu meselesinde, inancımıza göre haram olduğu esasından hareketle bugüne kadar fert, toplum ve kamu vicdanı olarak ciddi bir çalışma yapılabilseydi, büyük bir bela ve musibet olan trafik kazaları da azaltılabilirdi" denildi.

Kitapçıkta, ABD'li bir ordinaryüs profesörün "Hz. Muhammed (s.a.v) Kuran vasıtasıyla içkiyi yasaklayarak insanlığı içkinin zararlarından korumuştur. Bu netice, 20. asırda modern Amerika'da her nevi propagandaya ve teknik ilerlemeye rağmen elde edilememiştir" dediği belirtilerek, şöyle devam edildi:

"Öyle anlaşılıyor ki, alkollü ve uyuşturucu maddelerin zararlarından fertleri, aileleri ve toplumu koruyabilme alanında dünya, sevgili Peygamberimizin sözlerinden daha etkili bir tedbir alabilmiş değildir: 'İçkiden sakınınız! Çünkü içki her türlü kötülüğün anasıdır.'"

Milliyet
Kullanıcı avatarı
euphorbia
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 26
Kayıt: 26-02-2006 09:22
Konum: ankara
İletişim:

Mesaj gönderen euphorbia »

ölünce de şehit mertebesine yükseliyorlar mıymış?
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir