üzücü ama gerçek

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Kullanıcı avatarı
CaDaLoZJuK
Fast Friend
Fast Friend

üzücü ama gerçek

Mesaj gönderen CaDaLoZJuK »

arkadaşlar;ilaç deposunda çalışan birisi olarak bu gün çok üzücü bir olay geldi başıma malesef...10 yaşında bir kız çocuğu.kanındaki kanserli hücreler,diğer sağlam hücrelerini öldürüyor...yani kısacası kanser...doktoru bu çocuğa IVIG denen bir ilaç yazmış.ivig 5 mg dır.ve çocuğun 25mg kullanması lazım...ama ıvıg malesef firmasında yok.dün firma sahibine kadar herkesle irtibatta bulundum.ama hiçbir yerde(yurtdışı dahil) bulamadım ilacı.daha sonra ilacı yazan doktoru aradım.ve ıvıg i gamamune denen ve bu ilacın tam eş değeri olan bir ilaçla değiştirdim.gamamune ın de 5mg lık,2.5mg lık ve 10mg lık formları bulunmaktadır...ama iş o kadar acayip ki,bu ilaç ta firmasında yok!!!!ve bu iki ilacın dışında kullanılabilecek herhangi bir ilaç ta yok!!!neyse ki bizim elimizde bir adet gamamune 10 luk ve bir adet te gamamune 5 lik vardı...ama çocuğun kullanması gereken doz 25 mg olduğu için 10mg lık daha ilaç bulmam lazımdı.diğer bütün şubelerimizi araştırdım.iki adet 5mg lık daha buldum.ama bu çocuğun bu ilacı normalde dün gece kullanması gerekiyordu.bu sabah 5mg lık ilaçlar elimize geldi...ama elimizde bulunan 1 adet gamamune 10mg lığın aslında sayımda yanlış sayıldığını ve aslında elimizde olmadığını öğrendim....bu şekilde önemli bir kan ürününü yanlış saymalarından dolayı depodaki çalışan elemanları cezalandırdıktan sonra,eksik kalan 10mg lık ilacı aramaya koyulduk.genel müdürle beraber türkiyedeki tüm depolarımızı aramaya başladık.en sonunda samsundaki depomuzda olduğunu,sayımda onun da sayılmadığını bu yüzden de stoklarda gözükmediğini ve yarın sabah acilen elimize ulasacağını söylediler.ama o çocuk o ilaçları bu gece kullanmak zorundaydı....ve şu an o küçücük beden yoğun bakımda...eğer ben bu gece burada kendimi suçlu hissediyorsam,bunun için gözyaşı döküyorsam utanması gereken insanlar var demektir....bu olay herkesin başına gelebilir...bu ilaçları çıkarmayan firmalarda çalışan insanların da başına gelebilir....başlarına gelmeden anlayamazlar belki ama yine de allah kimsenin başına vermesin bu şekilde acı bir olayı...
hey garson;beni süpürmeden önce biraz ıslat yoksa toz kalkar.....
Kullanıcı avatarı
lifescan
Quick Friend
Quick Friend

Mesaj gönderen lifescan »

bir musibet bin nasihattan iyidir diye ne güzel sölenmis :(
>>>>Voulez-vous coucher avec moi, ce soir?<<<<
"Archangel, Dark Angel
Lend me thy light
Through Death's veil
'Til we have Heaven in sight!"
Kullanıcı avatarı
Muystafa
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen Muystafa »

Anlıyorum seni, ama tek yapılabilcek sen üzerine düşeni yap gerisini ALLAH'a bırak kolay olmasada
M&M
Kullanıcı avatarı
isethem
New Friend
New Friend

Mesaj gönderen isethem »

çok üzücü bi hadise ama demek ki ilaç firmaları dahil kimse olayın ciddiyetinde değil nasıl yanlış sayım olur ya orda çocuk ölüyomuş kimin umrunda bence işçileri kovun başta bence
Kullanıcı avatarı
ezelimgüzelim
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ezelimgüzelim »

Allah o küçücük çocuğun ve hepimizin yardımcısı olsun, artık insan hayatının pek bi önemi kalmamış ne yazık ki :(
Çıkmadık candan ümit kesilmez...
[img]http://img93.imageshack.us/img93/2258/1428ft0nukc2.gif[/img]