2 yumurta,
1.5 su bardağı toz şeker
250 gr yumuşamış margarin
Kabartma tozu
1 kase kuru üzüm,
1 kase kuru kayısı,
1 kase ceviz,
1 kase kuru incir
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurta, şeker, margarin un ve kabartma tozuyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Bu hamura üzüm, zar büyüklüğünde doğranmış kayısı ve incir, ceviz eklenir.Ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yağlanmış tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Soğuk servis yapılır
Birkaç saat bekletilip yenilirse daha lezzetli olur
bende vardı tarifi bir kağıda yazmıştım oktay ustanın programında yapılırken not etmiştim. ama kaybetmiştim kağıdı. yapacağım zaman bakarım burdan ayrıca bu kurabiye çok güzel oluyor...
yaptığın tariflerde unu azar azar katmayı dene argetlam.. örneğin kek için çırpma teli ve ya mikser hafif zorlanmaya başlayana kadar katılan un iyi kıvam oluşturur.. kurabiyelerde ise eline yapışmayacak fakat çok yumuşak da olmayacak ve kolay şekil verilebilecek dereceye gelinceye kadar unu azar azar koy ve yoğur... kulak memesi denilirya hani. aynı öyle olacak işte bu yöntemi izlersen tariflerin hüsranla sonuçlanmaz