''herkes Bunu KonuŞuyor'' ZagalaŞti...

Televizyon'da izlediğimiz reklamlar, programlar ve diğerleri
Cevapla
Kullanıcı avatarı
batuhanaras
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 15
Kayıt: 11-11-2005 01:14
Konum: Bodrum

''herkes Bunu KonuŞuyor'' ZagalaŞti...

Mesaj gönderen batuhanaras »

Okan Bayülgen'in aylardır beklenen "TV Makinesi" geçen cumartesi gecesi KANAL D'de başladı. Şovmenlerin kaderi midir, nedir bilmiyorum ama o da aynen Beyaz gibi ilk programda çuvalladı. Hadi Beyaz'ın karşısında Savaş Ay vardı. Bayülgen, tek başına olmanın avantajını bile kullanamadı.

"TV Makinesi"nin ortaya koyduğu format için, NTV'deki "Herkes Bunu Konuşuyor"un biraz daha sulandırılmışı denebilir...

Okan Bayülgen, NTV'de daha ciddi ve entelektüel takıldığı programı yazın Bodrum'da sürdürmüş, ara tatilden sonra makyajlayıp "TV Makinesi" olarak tekrar vizyona sokmuş... Durum bu...

Seçilen konuklar baştan sona ofsayt. Hepsi negatif, hepsi agresif, hepsi bunalım tipler... Cem Özer gibi her lafa maydonoz şovmen eskisi, evlendikten sonra kendine benzettiği huysuz karısı Nurgül Yeşilçay, bunalım popçu Metin Arolat, ekşisözlükçülerin dergisini anlatmak için programa davet edilen ama kendi konuştuklarını bile sürekli düzelterek, ekşisözlüğün ününü gölgeleyen biri ve Hakkı Devrim...

Geçen hafta dekor yetişmediği için son anda yayından kalkan program, bu hafta dekoru yetiştirmiş ama içini doldurma sorunu yaşıyordu. Hemen her konuda bir fikri olan Cem Özer, tarihindeki en agresif, en soğuk esprileriyle, içine düştüğü çukurda artezyen kazdı... Arzın merkezine yolculuğu sürüyor... Bitti sanıyorduk, hala aşağıların da aşağısı varmış... Paçasına yapışan eşi de öyle... Ama o henüz kaale alınıyor... En azından polemiklerde karşısına muhatap bulabiliyor... Yakında o da biter, monoloğa başlar. Kocası gibi...

Okan Bayülgen, ZAGA'daki hırçınlığını biraz daha törpülemiş ama ciddiyetle makara arasında henüz pozisyon alamamış belli ki... Onun için ortaya ucube bir makine çıkartı...

Beyaz gibi programın son bölümünde "nostalji" yapsa, durumu kurtarma şansı vardı ama konuk profili fosil olunca, buna gerek kalmadı...

Not: Bu haber habertürk'de editör olan arda güven'in makalesinden alintidir.

Bu da yine oldugu gibi benim fikrim:
Ben de ciddi bir okan bayülgen seveniyim ve yaptiklarindan dolayi onu tebrik etmek gerekir. cünkü adam milletimizin yapmacik tutumlarini ortadan kaldirdi ve tavirlariyla asagilayici ama gercek davranislarin sahte gülücüklerden vehareketlerden daha hayirli oldugunu bize kanitladi. yine de tüm bunlari bir sovmen edasiyla yapti ve iyi de yapti, ama sonucta sov. Ve en sonunda kendi baslattıgı bu akima bir duvara toslar gibi tosladi (arda güven'e yani).
Bana göre hepsi sov yapiyor ve en azindan yapabiliyor. uyduruk ve halkin sevgisini kullanarak sov yapmaya kalkisan ve zortlayan türkücüler (ibrahim tatlises-hülya avsar-gülben ergen-seda sayan gibi) ve ne üdügü belirsiz gecmisini kullanan ve cuvallayan (cem özer-levent kirca gibi) kahkaha makinalarinin :))) artik ragbet görmemesini diliyorum.
Kimsenin cem yilmaz'a lafi yok, takdir gören biri var en azindan
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 575
Kayıt: 25-06-2003 01:25

Mesaj gönderen vişne »

Özel kanalların daha yeni yeni çıktığı ve özel kanallarda erotizmin, küfrün, belden aşağısının denetlenemediği dönemde Cem Özerin "laf lafı açıyor" programı ne çok konuşulurdu. Hatta yayın saati dört gözle beklenirdi Yeniydi, ilkti ve o dönem için herşeyden herkesten farklıydı. Zekice esprileri olduğundan bahsedilirdi. Seneler geçip çıktığı programlarda onu daha iyi gözlemleme fırsatı bulduğumda hayal kırıklığı yaşamıştım. Bu muydu program günü sabırsızlıkla beklenen kişi? Neydi ilgi çeken özelliği hatırlamıyorum. Ama sanırım tek sebep “ilk” olmasıydı. Tabi kolayca tükettik, yedik bitirdik ve yok ettik.

Daha sonra televizyon çocuğu programı ile Okan Bayülgen girdi evlerimize. Programdaki eski radyo mikrofonu ilgimi çekmişti. Levent Erim ile dialogları farklıydı. Fütursuzdu. Arayanlarla kavga edişi ve istediği an yüzlerine telefonu kapatışı çok yadırganmış ve o kadar da konuşulmuştu. Azarlama, aşağılama alışık olmadığımız bir davranıştı ama sanki bizim yapmaya cesaret edemediğimiz tutumu herkesin önünde sergilemesi onu cazip kılıyordu. Taklit etmeden yeni ve özgün çalışmalar yaparken hiç bir zümreye ve kişiye yalakalık yapmayan ilk show man Okan Bayülgen’dir sanırım. Ama bu üsluba tepkili olanlar baskın çıktı ve sona erdi program. Bir şans daha verilsin denilen ikinci program Gece kuşu, ardından Zaga ve şimdi TV makinesi. Ne acı ki bunca birikim, donanım sahibi bir kişi kendisini tekrarlamaya başladı. Zaga’da bu kendini göstermeye başlamıştı. Gülemiyordum. Fark bekliyordum. Farklılık bekliyordum. Ya da çabuk tüketen bir toplumun bir parçası olmanın getirdiği doğal bir sonuçtu benimkisi .Son programını izleme fırsatı bulamadım ama bulsam da bakar mıydım bilmiyorum?
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Yine de uzun süre dayanabildi helal olsun ama kaçınılmaz sonuç olarak o da o batağın içene saplandı. Onları azda olsa farklı kılan oluşturulmaya çalışılan sanal bi o kadarda anlamsız banal gündemle dalga geçmesiydi ama belkide onlarında farkına varamadığı şey bunu yaparken bile aslında onların bir parçası olduklarını farkına varmamalarıydı. Okan Bayulgen'e bundan ötesi gelen daha keskin eleştiri : Niye mankenleri, şarkıcıları yerden yere vurarken, onların bir tanesiyle beraber olduğuydu hatta şuana kadar birçoğuyla beraberdi ? Buna kendimce verebildiğim tek cevap onunda sistemin esiri olduğu ya da çıkarığı uğruna prensiplerinden ödün verdiğidir ...
Kullanıcı avatarı
dEEp
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 557
Kayıt: 18-09-2004 04:30
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen dEEp »

Okan Bayülgen vurarak yıktığı duvarı,yıkıntısının üstünde oturduktan sonra daha sağlam bir şekilde tekrardan diker..Bu adamın böyle bir gücü var,evet..

Şu an ki televizyon makinası her ne kadar beğenilmese de,zaga nın ilk zamanlarını hatırlatmak,anımsatmak isterim..Bu şekilde tepkiler gene gelmişti,sayısı şimdiki kadar çok olmasa da..
Ha aşağılaması,istediği an seyircisinin suratına telefon kapaması hoş bişey mi,değil..Vişnenin dediğine katılıyorum.."O'nu cazip kılan buydu.." Halâ da kılar..Yapmasa eksikliği hissedilir çünki..

Okan Bayülgen'in de yıkılacağı zamanlar gelecektir,-duvar değil,kendi..- ama henüz değil..Halâ aşırı bir beyine,halâ yerine göre hareketini bilen bir insiyatife sahip..Sunulan programın,sunulduğu stüdyonun dizaynı,şekli ve şemali ayrıyetten katılan konukların etkisi çok büyüktür programlara,ki bu ilki..Evet,ilk program biraz kendinde değildi..Zıt kutuplara sahip,mevcut olan insanlar yer aldı..Hakkı Devrim,Bora Öztoprak,Cem Özer,Nurgül Yeşilçay ve aziz kedi..Sonrasında höde boys,hepsi girls falan..Programı izlenesi kılan da konuğudur,"amaan,televizyonda da bişey yok he.." dedirten de..
İzah ettiğim gibi,biz alışmıştık konukları koltukta,izleyicileri yerde,ayı Yusuf'un da dahil olduğu orkestrayı arkada görmeye..Birazdaha standart geldi..Ha ama sohbet tatlı olduktan sonra,mekân farketmez..Hepsi birer zincirden ibaret,biri olmadan diğeri de bir işe yaramıyor görüldüğü üzre..

Kanımca Okan Bayülgen bunun da üstesinden gelecek,sürekli yaptığı gibi "Ulan Okan gene yaptı yapacağını.." dedirtecektir..
Çünki böyle işlerin adamı..
Ne dava haramisi, ne entelektüel sanat çığırtkanı, ne ütopya devşirmeni. Kuş olup uçtuk semaya..
Kullanıcı avatarı
batuhanaras
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 15
Kayıt: 11-11-2005 01:14
Konum: Bodrum

Son söz

Mesaj gönderen batuhanaras »

Tüm bu konusmalara katilmamak mümkün degil. halkımız da artık gözünü açtı ve taze yenilmesi gerekeni taze yiyiyor ve bayatlamış olanı kaldırıp çöpe atıyor, olması gerektiği gibi.
Kullanıcı avatarı
dEEp
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 557
Kayıt: 18-09-2004 04:30
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen dEEp »

Yazdığımı dikkatli okumadın sanki..?

Televizyon makinası izlenecek kıvama gelmiştir,izlenesidir..
İlk programdan yola çıkıp "pire sana diyorum,yorgan sen yan.." yorumları garip oluyor biraz..
Gayet hoş,gayet başarılı -arada bir reji de sorun çıksa da-..Okan Bayülgen programcılık yeteneğini fazlasıyla gösterdi..
Gene yaptı yapacağını..
Ne dava haramisi, ne entelektüel sanat çığırtkanı, ne ütopya devşirmeni. Kuş olup uçtuk semaya..
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

oldum olası 'talk show' adı altında yapılan programlardan haz etmemişimdir. dolayısıyla okan bayülgen de yaptığı programlar sebebiyle buna dahil oluyor.

adam kaç senedir program yapar, abartmıyorum 5 defa ya izledim ya izlemedim. popüler yozlaşmanın etkisiyle ve artan popülaritenin katkılarıyla bir temel üzerine dikilmiş bu binalar ilgimi çekmiyor.

metabolizmanın yavaşladığı, fiziksel ve zihinsel yorgunlukların arttığı saatlerde yayına giren ve bana göre bir nevi sarhoşluktan yararlanan bu programları neyleyim. açar nba tv'de basketbol izler ya da belgesel kanallarında rastladığım ilginç konulara dalarım. lakin sevenlerine de saygı duyarım, bana da duyulsun isterim.
Kullanıcı avatarı
onurkaya
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 669
Kayıt: 04-02-2006 17:36
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen onurkaya »

Okan Bayülgen'in bütün programları bence de rezalet.Artık bıktım onun programlarından.O yüzden televizyon makinasını pek seyretmem.
[b]Akıl gibi mal,
İyi huy gibi dost,
Edep gibi miras,
Bilgi gibi şeref olmaz

Hz. Ali[/b]
Kullanıcı avatarı
ShepneM
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 4109
Kayıt: 26-07-2004 17:02
Konum: istanbul

Mesaj gönderen ShepneM »

zaga daha iyiydi.. her hafta 10 15 kişi çağırıyor çok kalabalık oluyor eskiden daha iyiydi 3 4 konukla bence.
Kullanıcı avatarı
GitarisT_SezeR
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 39
Kayıt: 22-05-2006 23:15

Mesaj gönderen GitarisT_SezeR »

Okan Ve Beyazin Programlarina Giden Vardir Bilirler Reklam Aralarinda Neler Yasaniyor Resmen Reklam Bitince Yine Maskelerini Takip Programa Devam Ediyor Lar Bu Okanda Daha Abartili Bir Sekilde Oluyor Beyaz Yine Okana Gore İİİİ
[img]http://img205.imageshack.us/img205/1836/sen3te.gif[/img]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir