Su Hamuru

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ushuaia
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2721
Kayıt: 15-02-2006 11:34

Su Hamuru

Mesaj gönderen ushuaia »

SU HAMURU

Malzemeler ;
Bir tencereye Tereyağ konulup eritin. Sonra bu yağa, su (yarısı su, yarısı süt olarak kullanırsanız hamur daha lezzetli olur), tozşeker, tuz katıp bunları sadece 1 taşım kaynatın. Karışıma, karıştıra karıştıra un katıp ve hamur haline getirin. Sonra bu hamuru 6 dakika kadar orta ısıdaki ateşte karıştırarak pişirin. Hamur irmik helvası gibi dağılmaya yüz tutar hale gelince ateşten indirin.
İçine hemen 3-4 yumurtayı kırın. Her yumurtayı karıştırarak hamura yedirin. Unun durumuna göre yumurta miktarı değişir. Eğer yumurtayı karıştırdıktan sonra parmağınızla hamura dokunduğunuzda parmağınıza yapışmıyorsa, tekrar yumurta kırabilirsiniz. Eğer hamur parmağınıza yapışıyorsa başka yumurta kırmayın.
Böyle hazırlanan hamur sıkma torbası ile tepsiye sıkılır. Kızgın fırında 30 dakika pişirilir. Fırından alındıktan 10 dakika sonra hamurlar kırılmadan bıçakla altından oynatılarak tepsiden çıkarılır.
110 gr Un
75 gr Margarin ya da Tereyağ
¾ su bardağı Su
1 yemek kaşığı Toz Şeker
3-4 Yumurta
½ tatlı kaşığı Tuz

Afiyet olsun......
Yetişmiş her insanın içinde, oynamak isteyen bir çocuk vardır.

Nietzsche
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

aynı hamur tarifi yapılıp kaşık kaşık kesilerek bir servis tabağına konur üzerinden kızdırılmış tereyağ gezdirilir.. ve tereyağın üzerinden pekmez dökülür en son ceviz serpilir.. bu da değişik bir su hamuru tarifidir..

geçen gün yedim su hamuru, aklıma forumda da tarifi olduğu geldi. bu değişik yöntemide yazayım dedim :)
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir