Caz Dünyasından Bir Yıldız Kaydı...

UYARI: Hiç bir sanatçıya veya kişiye ait MP.3 ve benzeri müzik dosyaları ya da linkleri yayınlamak ve paylaşmak yasaktır.
Sevdiğiniz şarkılar, yeni çıkan albüm tanıtımları, sevdiğiniz yerli ve yabancı sanatçılar hakkında yorumlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Caz Dünyasından Bir Yıldız Kaydı...

Mesaj gönderen Alamut »

ResimCaz efsanesi Ray Charles hayatını kaybetti. Grammy ödüllü sanatçının sözcüsü Jerry Digney, Charles’ın karaciğer hastalığından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle öldüğünü açıkladı. Ray Charles, 73 yaşındaydı.

Efsanevi soul şarkıcısı ve piyanisti Ray Charles, 53 yıllık müzikal kariyeri boyunca müziğin sınırları olmadığını göstermeye çalıştı.

Beverly Hills’teki evinde, karaciğer rahatsızlığına yenik düşen Charles, hayatını müziğin sınırları olmadığını kanıtlamaya adamış, müzikle ilgili basit tanımlamalara karşı çıkmıştı.
Country müzik, caz, blues, R&B türlerinde gösterdiği başarıyla tam 12 Grammy’ye layık görülen Charles, bu müzik ödüllerin 9’unu 1960-1966 yılları arasında almıştı.
Müzik adamı, besteci, söz yazarı gibi pek çok ünvanı taşıyan Ray Charles, 13 Eylül 1930’da Albany Georgia’da dünyaya geldi.
Fakir bir işçi ailesinin çocuğu olan Charles, piyano çalmayı üç yaşında öğrendi. 7 yaşında görme yeteneğini kaybeden Ray Charles, görme ve işitme engellilerin eğitim gördüğü St.Augustine School’da klasik piyano çalmaya başladı.
15 yaşında öksüz kalan Charles’in zor geçen çocukluk günlerinin izlerini “dokunaklı” sesinde bulmak mümkündü.

CHARLES ‘ZİNCİRLERİNİ KIRDI’
1959’da “What’d I Say” şarkısıyla ilk büyük başarısını yakalayan siyahi müzisyenin 1962’de çıkardığı “Georgia on My Mind” adlı plağı 8 milyon dolarlık satış yaparak rekor kırdı.
Hayranlarının karşısına son kez, 30 Nisan’da Clint Eastwood ile çıkan Charles, 53 yıllık sahne hayatında sadece Ağustos 2003’te kalçasındaki şiddetli ağrılar nedeniyle konserlerini iptal etmiş, üzüntüsünü, “Konserlerimi iptal etmek kalbimi kırıyor” sözleriyle ifade etmişti.
Geçirdiği başarılı kalça ameliyatından sonra yeniden sahnelere dönen Charles, Aralık 2003’te “kendini son derece iyi hissettiğini, turnelere yeniden başlayacağını, çünkü yolların, kendisinin ikinci evi olduğunu” açıklamıştı.
Charles, “Makin’ Whoopee” ve “America the Beautiful” adlı şarkılarıyla hayranlarının gönlünde taht kurmuştu.

Kaynak: ntvmsnbc
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir