UygarliĞin Yaraticilari OtaĞi AÇilmiŞtir - Hepİnİzİ Beklerİz

Kültür ve sanat haberleri
Cevapla
BozKalpakli
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 30-03-2006 14:55

UygarliĞin Yaraticilari OtaĞi AÇilmiŞtir - Hepİnİzİ Beklerİz

Mesaj gönderen BozKalpakli »

UYGARLIĞIN YARATICILARI OTAĞI AÇILMIŞTIR - HEPİNİZİ BEKLERİZ

Türk Tarih Tezinin İncelenmesi....

Türkler Anadolu'ya ne zaman geldi?

Eski Anadolu uygarlıklarının çoğu Türk-Turani kökenli miydi?

Sümerler,Partlar,Frigler,Etrüskler,Medler vb. uygarlıklara ait yazıt çözümlemeleri...

Türkçenin tarihi,dillerin doğuşuna dair kuramlar....

http://uygarligin-yaraticilari.tr.cx/

Otağımız zamanla gelişmekte ve zenginleşmektedir.Hakkımızda bilgi edinmeniz için ufak ufak alıntılar veriyoruz.

ANADOLU ÖZ BE ÖZ TÜRK YURDUDUR

Hoş bizim 1000 yıllık Türkleştirmemiz bu yurdu Türk yurdu kılmaya yeter ama Batı maşaları bu toprakların aslında Hint-Avrupai ulusların olduğunu şöyle yahut böyle dile getirmektedir.

Nisan 2005 ayı içinde İTÜ'de konferans veren Avusturyalı yazar ve belgesel film yapımcısı Erich Feigl, konuşmasını söyle bitirdi: "This land is yours. You didn't settle in Anatolia after the Battle of Malazgirt. Archeological findings at Catalhoyuk prove that you have been here for
more than 10,000 years"

Türkçesi: "Bu topraklar size ait. Sizler Anadolu'ya Malazgirt zaferiyle yerleşmediniz. Çatalhöyük'teki arkeolojik bulgular, sizlerin 10.000 yıldan uzun süredir burada bulunduğunuzu kanıtlamaktadır." (Kaynak : Tufan Türenç, 22 Nisan 2005)

Anadolu'daki çok eski Türklerin izlerini aramak hep Güneş-Dil Kuramına vurulup alaya alınır.Ama gerçek gerçektir.Resmi Tarih Aryan ırkçısıdır.Türklere herhangi bir uygarlık biçmez.Onların uygarlıktan nasipsiz göçebeler olduğunu yineler durur.Batılıların bu konudaki huyu hakkında küçük bir örnek verelim.

"Sir Henry Rawlinson'un Sümer dilini Turani bir dil olarak tanımladığı dönemde Sümer medeniyeti henüz keşfedilmemişti.Bilim adamları onların,büyük Sami medeniyeti içinde yaşayan geri bir toplum olduğunu düşünüyordu.Daha sonra arkeolojik araştırmalar Sami medeniyetinin asıl dayanağı olan büyük Sümer gerçeğini ortaya çıkarınca Batı bilim çevreleri Sümerlilere atfedilen Turani damgasını bırakıp onların bilinmeyen bir dile ve ırka sahip oldukları tezini ortaya attılar.Böylece asrımızın başında tarihçi Prof.Goodspeed Sümerlilerin Samilerden üstün bir medeniyete sahip olduklarını fakat hangi ırka mensup oldukları bilinmeyen bir millet olduğunu yazıyordu."

Selahi Diker - Türk Dilinin Beş Bin yılı

Bu konu hakkında geniş araştırmalar için Selahi Diker'in,Kazım Mirşan'ın,Nurihan Fattah'ın kitapları incelenebilir.Biz sözümüzü ileri görüşlülüğüyle ünlü Ulu Önderimizin saptamalarıyla bitirelim.

Atatürk Lozan Antlaşma'sının imzalandığı günlerde Adana'da halka şöyle sesleniyordu:

"..haksızlık ve küstahlığın bundan fazlası olamaz. Ermenilerin bu feyizli ülkede hiçbir hakkı yoktur. Memleketimiz sizindir, Türklerindir. Bu memleket tarihte Türktü, o halde Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.Gerçi bu güzel memleket kadim asırlardan beri çok kere istilalara uğramıştı.Aslında ve en başında Türk ve Turani olan bu ülkeleri İraniler zaptetmişlerdir.Sonra ülke bu İranileri yenen İskender'in eline düşmüştü.Onun ölümüyle mülkü taksim edildiği vakit Adana Kıtası da Silifkililerde kalmıştı.Bir aralık buraya Mısırlılar yerleşmiş,sonra Romalılar istila etmiş,sonra Şarki Roma yani Bizanslıların eline geçmiş,daha sonra da Araplar gelip Bizanlıları kovmuşlar.En nihayet Asya'nın göbeğinden tamamen Türk soyundan ırktaşları buraya gelerek memleketi asıl ve eski hayatına kavuşturdular.Memleket nihayet asıl sahiplerinin elinde kaldı.Ermenilerin vesairenin burada hiçbir hakkı yoktur;bu bereketli yerler koyu ve öz Türk memleketidir."

"Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Birgün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. YIldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir."

"Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki gelişimi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkundan, yeni bir güneş gibi doğacaktır"

"Büyük devletler kuran ecdadımız büyük ve şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."


Gerçek Türk tarihinin idrak edilmesi dileğiyle....
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir