Sigara içmenin keyfini kaçıran aşı...

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Sigara içmenin keyfini kaçıran aşı...

Mesaj gönderen Alamut »

Nikotinin beyne ulaşmasını engelleyen aşı, sigaranın keyif vermesini önlüyor.
Svenska Dagbladet gazetesinin haberine göre, sigaranın keyif vermesini önleyerek tiryakiyi sigaradan kurtaracak aşı, nikotin ihtiyacını ortadan kaldırmıyor, nikotinin beyne ulaşmasını engelliyor.
Aşıyı geliştiren firmanın yöneticisi Degling Wikingson, “Nikotin beyne ulaşmayınca işe yaramıyor ve sigara içmek, zevk olmaktan çıkıyor” dedi.
Gazete, Amerikan ve İngiliz araştırmacıların da benzer aşılar üzerinde çalıştığını, ancak İsveç firmasının geliştirdiği aşının onlardan daha etkili olduğunu yazdı.

Kaynak: A.A.
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Kullanıcı avatarı
c|ost
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen c|ost »

işe yara mı bilmem ama bu amerikalılar
yemiyo içmiyo aşı üretiyo. helal valla 8)
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Asinin mantikli taraflari var. Ama pek cok degerli doktorla yaptigim konusmalarda var olan bir gercek var ki, sigara olayi psikolojik bir olgudur. Yani, özellikle birakmak isteyenler ilk önce, bunu düsünsel olarak kendilerine empoze edebilmeli.

Elbette bu olgu olustuktan sonra, yeni üretilen bu asinin etkisi olabilecegine kanaat getiriyorum.
Kullanıcı avatarı
Bitanesi
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen Bitanesi »

Asi masi bilmem kardesim.... Martinin dediklerine katiliyorum.... ben sigarayi hic bir sey almadan biraktim.... oysa asla birakamam diye düsünüyordum ama BASARDIM!!!!!!!!
Sensiz kaldim inanki dünyama gün dogmuyor...
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Tesekkür ederim Bitanesi..

Di mi, istemektir mühim olani. O ön tetikleme olduktan sonra, uygulama asamasina gecebilecek kadar güclüdür normalde insan.

Sahsen ben bir iciciyim ama, birakmis olabilmene cok seviniyorum ve bunu iraden ile basarabildigin icin seni tebrik ediyorum arkadasim
Kullanıcı avatarı
c|ost
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen c|ost »

istemek başarmanın yarısı değildir
istemek başarmaktır
psikolojik bir olgu olduğuna katılıyorum
en azından aşının da psikolojik bir etkisi var
ve biyolojik olduğu kadar düşünceye ve isteklere de
hükmediyor 8)
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Güzel dedin. Elbette asinin psikolojik bir etkisi var. Söyle ki 'asi' oldugu icin. Pek cok insanimiz basim falan agriyor dediginde, ellerine bir bardak su tutustursak da desek ki, ' Bak bu ilaclidir, ic, iyi gelir' ; o dahi bir nebze yardimda bulunuyor :wink:

Asinin biyolojik etkinlik ile beraber oldugu da kesin. Cünkü beyinde belli noktalari uyariyor.

Ama en evveli, kisinin kendi kendine birakma istegini hedef olarak belirlemesi ve bu hedefinde taviz vermeyecegine kendini adapte etmelidir ki; asi bu asamadan sonra asisal acidan sahsin kendisine biyolojik ya da psikolojik etmenler unsurunda tezhir edebilsin.
Kullanıcı avatarı
Bitanesi
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen Bitanesi »

Bisey dil Marti!
Saol basta zorlaniyor insan ama bunu da atlatiyor... Bu devir de ne kolay ki??? Asil bu konuyu actiginiz icin ben sizlere tesekkür ederim..!
Sensiz kaldim inanki dünyama gün dogmuyor...