Ağlama, muhafazakâr olursun!

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Ağlama, muhafazakâr olursun!

Mesaj gönderen Eternity »

ResimÇocuğunuzun bugünkü davranışlarından ileride hangi siyasi eğilime yatkın olacağını anlamanız mümkün. Araştırmaya göre, mızmızlar muhafazakâr, özgüvenliler liberal oluyor

ABD'de yapılan bir araştırma, ilkokulda, öğretmenlerine sürekli şikâyette bulunan, herkesi kendine hasım gören çocukların yetiştinlikte siyasi eğilim bakımından muhafazakâr; buna karşılık özgüveni yüksek ve dışa dönük olanların ise liberal olduğunu ortaya koydu.

Yaptığı araştırmanın sonuçları "Kişilik Araştırmaları" adlı bilim dergisinde yayımlanan Berkeley Üniversitesi Profesörü Jack Block'ın 95 çocuk üzerinde 20 yıl süreyle yaptığı gözlemlere ve soruşturma bulgularına göre, mızmız çocuklar büyüdüklerinde davranış ve görüşlerinde daha katı oluyor. İçinde yaşadıkları sosyal çevrenin egemen kodlarını sorgulamadan kabullenen bu çocuklar kendilerine biçilen geleneksel rolü de kolaylıkla üstleniyor. Bu kategoridekiler belirsizlikten hiç hoşlanmıyorlar.

Otoriteye sığınıyor
Buna karşılık özgüven duygusu çok gelişmiş olanlar yetişkinliklerinde de dışa dönük ve yeniliklere açık oluyorlar. Çevreyi keşfetmeyi, yerleşik değerleri sorgulamayı seven bu tipler, toplumla belirli ölçülerde uyumsuzluk gösterirken, siyasi eğilim bakımından liberal oluyorlar.

Block, kendilerini güvensiz bir ortamda hisseden mızmız çocukların güven arayışı sürecinde gelenek ve otoritenin korumasına girmeyi seçtiklerini ve doğal olarak muhafazakâr olduklarını, alternatifleri keşfetmeye meraklı öteki grubun da liberal tarafta kendilerini daha mutlu hissettiklerini söyledi.

Karşı görüş de var
Ancak Jack Block'ın araştırmasının sınırlı bir denek grubunu kapsadığını ve politik eğilime etki eden öteki faktörleri göz önüne almadığı için çok fazla sağlıklı bulmadığını söyleyen Arizona Üniversitesi'nden psikolog Jeff Greenberg, "Güvensiz, savunmacı ve esneklik göstermeyenler muhafazakâr değil, daha çok aşırı sola meyilli olur. Çin'de Komünist Parti'nin en sadık taraftarları böyleleri" dedi.

Milliyet
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 5943
Kayıt: 24-01-2006 01:40
Konum: Konya

Mesaj gönderen Affedilmeyen »

Katılmıyorum bu görüşlere. Çünkü bir insana, hangi siyasi görüşün propagandası daha iyi yapılırsa, o kişi o fikre yönelecektir.
Mesela: Ben liberalim diyen bir insan, yeterince fikir sahibi değilse, yapılacak iyi bir komünist propagandayla o kişi komünizmi savunmaya başlayacaktır. Kısaca her an her şey olabilir.
Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 0 misafir