Patlamanın dehşeti heykel oldu...

Kültür ve sanat haberleri
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Patlamanın dehşeti heykel oldu...

Mesaj gönderen Alamut »

Resimİstanbul’da geçen yıl yapılan bombalı saldırıda yaralanan kadının, ‘dehşetin görüntüsü’ olarak medyaya yansıyan fotoğrafının, ferforje heykeli yapıldı.

Başkentte, ferforje tasarımları yapan Meteks El Sanatları, Kudret Topçu’nun çektiği “dehşetin fotoğrafını” bir kez daha ölümsüzleştirdi.

Fotoğrafın üzerinde çalışılırken, heykelin “dehşet anını” en iyi şekilde yansıtması için pek çok deneme yapıldı. Sonunda, ortaya dehşet karesini bire bir yansıtan ilgi çekici bir ferforje heykel çıktı.

‘BİZ DE BİR ŞEYLER YAPALIM İSTEDİK’
Meteks El Sanatları ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi Ahmet Eryurt, patlamanın ardından basına yansıyan dehşet karelerini birer birer incelediğini söyledi.
Fotoğrafı gördükten sonra çok etkilendiğini dile getiren Eryurt, “Patlamanın ardından çok üzüldüm. Pek çok ilde yürüyüşler oldu. Bunlara ne yazık ki katılamadım. Bunun üzerine biz de bir şeyler yapalım diye düşünerek bu yola başvurduk” dedi.
Ferforjeden daha önce terör ve silahlara karşı pek çok sanat eseri yarattıklarını ve bunları sergilediklerini anlatan Eryurt, “Fotoğraf aylarca başucumda durdu. Genç kızın yüzündeki o ifadeyi de, zor olmasına rağmen verdik. Şimdi, bu fotoğraf bir kez heykeliyle ölümsüzleşti” diye konuştu.

‘BAŞKA SERİYE İLHAM OLDU’
Heykelin denemelerini yaparken ortaya çıkan bir ferforje heykelin ise, başka bir seriye ilham verdiğini kaydeden Eryurt, bu ilginç tesadüfü de, “Fotoğrafın heykelini yapmaya çalışırken ortaya çıkan heykeldeki sarılmış kadınla adam dehşeti değil, adeta bir sevgiyi çağrıştırıyordu” sözleriyle aktardı.
Bunun üzerine, ‘Yalın ve Yaşam’ adlı yeni bir seri yarattıklarını ifade eden Eryurt, bu serideki ‘yalın’ ve ‘yaşam’ adlı çiftin birbirinden hiç ayrılmayan, sevgi dolu insanlar olduklarını ve heykellerle aşkı, sevgiyi hatırlattıklarını kaydetti.
Bu serinin de değişik fuarlarda sergilendiğini belirten Ahmet Eryurt, serinin önümüzdeki günlerde başka heykellerle devam edeceğini sözlerine ekledi.


Kaynak: ntvmsnbc
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2223
Kayıt: 21-05-2004 03:43

Mesaj gönderen MARTI »

Ilginc bir sanatsal calisma olmus. Insanin neyi, ne gözle bicimlendirdigi, gördügüdür mühim olanidir ya.. Bu da en güzel örneklerinden biri.

Umarim sergilendigi fuarlara yetisebilirim.

Tesekkürler.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir