Anadolu Ateşi, Kremlin'i de yaktı...

Konserler, kültürel ve sanatsal etkinlikler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Anadolu Ateşi, Kremlin'i de yaktı...

Mesaj gönderen Alamut »

Rusya’nın başkenti Moskova’da dün başlayan Türk Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kremlin Sarayı’nda gösteri yapan ‘Anadolu Ateşi’, büyük beğeni topladı.

Sovyetler Birliği döneminde Komünist Parti’nin kongresinin düzenlendiği salonda sahne alan ‘Anadolu Ateşi’, salonda bulunan 6.000 izleyici tarafından dakikalarca alkışlandı. Salondaki Türk vatandaşlarının yanı sıra Rusların da gösteriyi ayakta dakikalarca alkışladığı görüldü.
Resim
‘Anadolu Ateşi’nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, gösterinin ardından Rus basının ilgi odağı oldu. Birçok Rus televizyon ve gazetesi, Erdoğan ile oyun hakkında röportaj kuyruğuna girdi.

‘ANADOLU ATEŞİ’ FİKRİNİN DOĞUŞU
Erdoğan, ‘Anadolu Ateşi’ fikrinin ilk 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin önerisiyle oluştuğunu belirterek, “Bana, Norveç’te yapılacak Dünya Öğrenci Konseyleri toplantısına Anadolu halk danslarının harmanlandığı bir gösteri yapmak istediklerini ve bunun için de 12 öğrenciden oluşan bir grubu çalıştırmam önerisiyle geldiler. Çok kısıtlı şekilde ve çok az bir sürede hazırlanan performans, Norveç’te çok büyük ilgi gördü. Daha sonra, büyük sıkıntılara rağmen, bugün Kremlin’de Rusların da dakikalarca ayakta alkışladığı Anadolu Ateşi doğdu” diye konuştu.

Çin’deki gösterilerini de devasa bir salonda yaptıklarını ve salonun tamamen dolu olduğunu ifade eden Erdoğan, Kremlin Sarayı’ndaki ilgiden çok etkilendiğini ve gözyaşlarını tutamadığını söyledi.

BİR ‘ANADOLU ATEŞİ’ DE BEYRUT’TA
‘Anadolu Ateşi’nin bir grubunun da dün Beyrut’ta 8. gösterisini yaptığını anlatan Erdoğan, “Bir grubumuz burada, diğer bir grubumuz da Beyrut’ta. Beyrut’ta da grubumuza çok yoğun ilgi var ve dün 8. gösterilerini yaptılar” dedi.
‘Anadolu Ateşi’, bu akşam Kremlin’de ikinci gösterisini yapacak ve yarın İstanbul’a dönecek.
Moskova’daki Türk Haftası etkinlikleri, Moskova Fotoğraf Evi’ndeki sergi, Doğu Sanatlar Müzesi’ndeki çağdaş Türk resim sanatından örnekler sergisi, Türk süsleme sanatları sergisi ve geleneksel Türk el sanatları sergisiyle devam ediyor.
Türk Haftası, 2-3 Haziran’da ünlü pop sanatçısı Tarkan’ın vereceği 2 konserle sona erecek.

Resim


Kaynak: ntv-msnbc
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir