Evdeki baba başarıyı arttırdı

Eğitim hayatımıza dair her şey. Anılar, düşünceler..
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend

Evdeki baba başarıyı arttırdı

Mesaj gönderen vişne »

Resim

Erzincan'da uygulanan “Babamı Evde İstiyorum” kampanyası, birçok başarıyı beraberinde getirdi. Babaların evde daha çok zaman geçirmeye başlamasıyla ilçede kahvehane sayısı azalırken, öğrencilerin başarısında büyük artış oldu.
Erzİncan'In Üzümlü İlçesi'nde, 1996 yılında uygulamaya konan “Babamı Evde İstiyorum” kampanyası, ebeveynlerin çocukların eğitimi ve başarısında büyük önemi olduğunu bir kez daha gösterdi. Kampanya çerçevesinde babaların evde daha çok zaman geçirmesi için toplantılar düzenlendi, broşürler dağıtıldı, annelerden eşlerinin evde vakit geçirmeleri için yardım istendi. Kampanya sayesinde, okul çağında olup da okula gitmeyen çocuk kalmadı.
Kız çocuklarını orta öğrenime gönderme oranının da yüzde 80'lere çıktığını belirten Üzümlü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Aksun, bu oranın 1995-96 eğitim yılında yüzde 40 civarında olduğunu hatırlattı. Aksun kampanyanın eğitimde görülen yükselmenin yanı sıra, sağlıklı bir aile ortamı oluşmasına da katkı sağladığını, babaların evle ilgili sorunlara daha çok vakit ayırmasına ve sorunların aile bireyleriyle birlikte çözülmesi bilincinin oluşmasına da zemin hazırladığını ifade etti.

KAHVEHANE SAYISI AZALDI

İlçede 1996 yılında 13 kahvehanenin bulunduğunu belirten Aksun, nüfus artış oranına rağmen kahvehane sayısının dokuza indiğini belirterek, Çocuklarla genellikle annelerin ilgilendiğini ve babalarından beklediği ilgiyi göremeyen çocukların yeterli başarıyı yakalayamadıklarını söyledi. Aksun, kampanyayla birlikte babalarından beklediği ilgiyi gören çocukların derslerinde daha başarılı olduğunu kaydetti. Babaların çocuklarına daha duyarlı olmaya başladıklarını söyleyen Aksun, kampanyanın yurt genelinde yaygınlaştırılabileceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu haber
Kullanıcı avatarı
SeLvi
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen SeLvi »

harika bir uygulama keşke her yerde sağlıklı bir şekilde uygulansa..
[b]Kanla karışık yağmurlarla üstümüze özgürlük yağıyor gökyüzünden, ölmeyi öğrendim ben daha yürümeyi öğrenmeden...[/b]
Kullanıcı avatarı
onurkaya
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen onurkaya »

Bence de erkekler kahvehanede kağıt oynayacaklarına çocuklarıyla ilgilenseler neredeyse başarısız öğrenci diye birşey kalmaz.Gerçekten çok faydalı bir uygulama
[b]Akıl gibi mal,
İyi huy gibi dost,
Edep gibi miras,
Bilgi gibi şeref olmaz

Hz. Ali[/b]