Yarından Sonra / The Day After Tomorrow

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Yarından Sonra / The Day After Tomorrow

Mesaj gönderen taNGo »

ResimYönetmen: Roland Emmerich
Oyuncular: Dennis Quaid , Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum...
Tür: Bilimkurgu/Aksiyon
Yapım Yılı: 2004
Konusu: 'Independence Day' ile dünyayı uzaylıların istilasıyla başbaşa bırakan yönetmen Roland Emmerich, bu kez çok daha tehlikeli bir düşmana yöneliyor: doğanın ta kendisine... Küresel ısınmanın yoğunlaşmasıyla dünyanın onbin yıl öncesi gibi yeniden buzul çağına dönme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasını anlatan ve muhteşem görsel efektlerle bezeli film, sizi koltuğa yapıştıracak kadar heyecanlandıracak.

İklimbilimci Jack Hall'un (Dennis Quaid) global ısınma konusunda araştırmalar, dünyanın çok yakında farklı bir iklime ulaşacağını işaret etmektedir. Hall Rhode Island büyüklüğünde bir buz kütlesinin Antartik buzullarından kopuşuna şait olur. Bu olayın ardından dünyanın her yerinden iklimle ilgili garip haberler gelmeye başlar. Tokyo'da greyfurt büyüklüğünde dolu yağar, Hawaii'de rekor sayılabilecek hızda bir fırtına esmeye başlar, Yeni Delhi'de kar yağmaya başlar, Los Angeles'da tornadolar çıkar.

İskoçya'dan Hall'un meslekdaşı olan Professor Rapson (Ian Holm), Jack'in en büyük korkularının gerçek olduğunu onaylayan bir telefon açar. Son günlerde yaşanan iklimsel değişikliğin aslında global bir değişim olduğunu söyler. Eriyen buzlar okyanuslara olması gereknden fazla su biriktirmekte ve yerleşik iklimimizi değiştirmektedir. Global ısınma gezegenimizi yeni bir Buz Devri'ne sürüklemektedir. Ve tüm bu değişiklik tek bir büyük fırtına sonunda gerçekleşecektir. New York'taki oğluna ulaşmaya çalışan Jack Hall dışında herkes, iklimin getirdiği soğuk ölümden güneye doğru kaçmaya başlamıştır...

Kaynak: E-kolay
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir