Eurovision'da zafer Ukrayna'nın

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Eurovision'da zafer Ukrayna'nın

Mesaj gönderen Eternity »

Resim

Bu yıl zafer Ukrayna'nın

Eurovision'da ülkemizi temsil eden Athena dördüncü olabildi.


Abdi İpekçi'deki muhteşem gecede, her ülkeden oy alan Ukraynalı Ruslana Lyzichko, 280 puanla birinci oldu. Geçen yılın birincisi Türkiye 195 puan aldı.

Eurovision'da zafer Ukrayna'nın

Abdi İpekçi'de muhteşem ev sahipliğiyle dünyaya büyük sükse yapan Türkiye, Athena'yla 4'üncü oldu. Türkiye dahil her ülkeden oy alan Ukraynalı solist Ruslana Lyzicho ise bu yılın birincisi olmayı başardı.

Bu yıl İstanbul'da yapılan 49. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Ukrayna adına yarışan Ruslana Lyzicho kazandı. Türkiye'yi temsil eden Athena ise 4. oldu. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda diğer ülkelerde yapılanın aksine muhteşem bir organizasyonla gerçekleşen yarışmada Ukrayna'yı Sırbıstan-Karadağ, Yunanistan ve Türkiye izledi.

ELEMELERİN DE GÖZDESİYDİ
Parçaların okunmasından sonra yapılan oylamada çarşamba günü yapılan elemede de göz dolduran Ukraynalı Ruslana Lyzicho okuduğu "Dzikie Tance (Vahşi Dans) isimli parçayla 280 puan toplayarak 49. Eurovision yarışmasını kazandı. Yarışmayı bir süre önde götüren Sırbistan-Karadağlı Joksimovic 263 oy alarak gecenin ikincisi oldu. Yunanistan adına yarışan Sakis Rouvas 252 puanla üçüncü olurken, Türkiye'yi temsil eden Athena grubu For Real isimli parçayla 195 oy alarak dördüncü oldu. Kendine has kıyafetleriyle sahneye çıkan Athena, ceketinin içine özel olarak işlenen barış işaretiyle 41 ülkeye barış çağrısı yaptı.

DÖRT ÜLKEDEN TAM PUAN
43 ülkede 1.5 milyar kişinin canlı izlediği yarışmada Türkiye'ye Estonya ve Malta oy vermezken, Yunanistan 6 puan verdi. Yunanistan, Rum kesimine 12 puan verdi. Rum kesiminin Türkiye'ye 4, Yunanistan'a da 12 puan verdiği gözlendi. Almanya'nın puanları okunurken salonda büyük çoşku yaşandı. Almanya, Belçika, Fransa ve Hollanda Türkiye'ye tam puan olan 12 puanı birden verdiler.
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Bence Yunanistan'ın, Belçika'nın ve Bosna Hersek'in şarkıları iyiydi ben Ukrayna'nın şarkısını beğenmedim doğrusu ama show ve Ruslana Lyzichko sayesinde kazandılar :)

Yarışmadan ilginç bir enstantenede Almanya'dan puanları Modern Talking'in yıllara meydan okuyan vocalisti Thomas Anders'ın sunmasıydı :)
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Mesaj gönderen ComiC »

Benim favorim Ukranya ve Sırbistan/Karadağ'dı. Her ne kadar sırp dayı bizim hakkımıızda iyi düşünmese de... :( Ama şarkıları güzeldi...

Ben zaten Ukranya'yı Beyaz'da gördüm ondan tuttum :P
enjoy the silence..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir