Unutmadık !

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Unutmadık !

Mesaj gönderen dJ4 »

TurkiyeForum.Com olarak 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha anıyoruz :cry:




tarih : 17 ağustos 2003 saat 03:02
huzunbaz

Mesaj gönderen huzunbaz »

o anı yaşamış biri olarak, herkesi rahmetle anıyorum..

bir daha yaşamamak dileği ile.

:(
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

Üzgünüm ama çözüm üretmekten bihaber aksine çözüm üreteyim derken insanları çözümsüzlüğe götüren bu yönetim anlayı$ı ve umursamamazlık varken daha çok acı çekeriz. Hayat kavramının değerini bir türlü anlamamı$, koku$mu$ beyinler üzerinden onca sene geçmi$ olmasına rağmen halen " ne yapmalıyız? , ah ne yapsakta önlem alsak? " diyerek sadece ekranda boy göstermek için vik vik öterek insanların gözlerinin içine baka baka palavra atmaktan ba$ka bir $ey yapmaktan öteye gitmediler. Halk halen deprem anında ne yapacağından habersiz, tamamen eğitimsiz bir toplumuz kaldı ki adam gibi eğitmende yok, var olan 3/5 ki$i varsa da bunların bir $ekilde sesleri kısılıp, konu$malarına izin verilmiyor.

Bu gibi anlarda millet olarak bilinçli bir $ekilde her türlü önlem alınmı$ bir ortamda ve korkusuzca ( en azından daha cesur ) ya$amaya devam etmemiz gerekirken "ah deprem olsada yıkılan binaların yerlerine yeni binalarımı ben dikeyimde cebime 3/5 kuru$ para girsin, parama para katıp daha da zengin olayım" diye dü$ünen insanımsı organizmalar ve deprem bölgelerini yağma ederek orada acı çeken onlarca insanı hiçe sayıp malını mülkünü çalıp çırpan a$$ağılık varlıklarla aynı havayı solumaya devam ediyoruz.

İstanbul'un çe$itli bölgelerine deprem sonrası kullanılması için yardım konteynerları konulmu$ ama kilidini açacak anahtar bölge muhtarına verilmemi$, süs niyetine orada öyle demir yığını halinde bekliyor. Onu oraya yerle$tirip kilidini açacak anahtarı teslim etmeyen zavallı beyinlerin ne farkı var o demir yığınından ?

Bazı izlenimlerimi aktaracağım. Depremden sonra çevremde i$itmi$ olduğum bazı konu$maları hayretle dinledim.

2 kadın konu$uyor ;

- bugün hava çok sıcak Ay$e deprem olacak(mı$)
- yaa öyle mi ? evden çıkalım o zaman

ba$ka bir konu$ma ;

- fatma dikkat ettin mi kız fareler gezinmeye ba$ladı deprem olacak yine
- ya ya bende gördüm bugün 1 tane, dün de ay'ın rengi sapsarıydı böyle olunca deprem olacak deniyor

Yok efendim Mars Dünya'ya yakla$ınca deprem olurmu$, hamamböcekleri çıkınca deprem olurmu$, rüzgar esmeyince deprem olurmu$ falan filan. Böyle konu$malara çok $ahit oldum ve halende felaket tellallığı yapıp insanlara korku vererek bir $ekilde çıkar sağlayan insanlar var. Tek diyeceğim o ki Allah'larından bulsunlar ama böyle bilinçsiz bir toplum ya$amına devam ederken deprem hakkında bilgi vermeleri gereken insanlar ne yapıyorlar ?

Ahmet Mete I$ıkara diye bir adam var i$i gereği insanları eğitmesi gerekirken magazin programlarının bir numaralı adamı oldu. Programdan programa ko$up boy gösteriyor, en seksi adam seçiliyor adam resmen alay konusu yapıldı ama farkında değil ya da farketmek istemiyor çünkü Hülya Av$ar'ı kucağına oturtup onunla beraber 7.4'le sarsılmaktan pek ho$lanmı$ olmalı. Bir ba$kasıda çıkıp uzun at yelesi gibi saçlarıyla denizden çıkmı$ ıslak ve mayolu görüntüleriyle "bakın ben bu ya$tayım ama çok atletik bir vücudum var" gibi saçma sapan sözler söyleyip me$hurla$maya ve kadınları etkilemeye çalı$ıyor?

Bu insanlar bu durumdayken halkın eğitimsizliğinin nerden kaynaklandığına cevap vermeye gerek yok sanırım. Bu gidi$le daha çok bu tip konu$malara $ahit olur ve üzerinden 4 sene geçmi$ bir olayı ve ölenleri anmaktan öteye gidemeyiz. Elbette orada ya$amını yitiren binlerce insana, yakınlarını kaybetmi$ olmanın acısını çekenlere ve deprem sonrası zor durumda kalan halka üzülmeliyiz ama nereye kadar ? Atatürk'ü ve yaptıklarınıda onlarca senedir anıp duruyoruz ama ne yazık ki ta$ üstüne ta$ eklemeyi beceremedik, geçmi$ten ders çıkaramadık ve bu hale geldik. Geçmi$ten ders alıp ya$adığımız zamanı ve geleceğimizi ne zaman ve nasıl garanti altına almayı akıl edeceğiz merak ediyorum. Sadece üzülmek ve anmakla bir çözüm bulunamadığının farkına varamadık gitti. Önümüzde çok güzel bir örnek var ; Japonya. Onlarda geçmi$te çok büyük depremler ya$adılar ve halen ya$amaktalar. Ama i$in sadece anma ve üzülme kısmında kalmayıp, ya$adıklarından bir güzel ders çıkardıkları için $u an hangi büyüklükte olursa olsun ya$adıkları depremden ölü kaybı vermeden ya da minimum düzeyde kayıpla bu zor durumun altından kalkmasını bilen bir toplum haline gelmi$ler, biz neden yap(a)mıyoruz ?

Son olarak deprem sigortası adı altında insanlardan yıllardır toplanan ve depremi ya$amı$ bölgeye yardım kampanyaları adı altında halktan alınan trilyonların nereye gittiğide merak konusu. Eh insan e$$ek olmaya görsün sırtına semer vurup üstüne binen çok oluyor.
Kullanıcı avatarı
orlando
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 79
Kayıt: 29-06-2003 15:25
Konum: Alanya
İletişim:

Mesaj gönderen orlando »

Valla Eternity çok dolmuşsun...Söylediklerine katılıyorum kanki
huzunbaz

Mesaj gönderen huzunbaz »

bir de öyle bir toplumuz olmuşuz ki artık, o sözünü ettiğin yardım konteynırlarını bile soymuşlar. bu kadar aciz/insafsız ve geleceğini düşünmeyen "ben bugün varım, yarın ne malum?" diyen bir toplum olduk. artık toplum olmaktanda çıkmaya başladık, bir yığın bencil insan topluluğu desek daha doğru olur

dediğin her cümlede sonuna kadar haklısın, katılmamak elde değil. deprem konusunda hiç bilgimiz yok. yani yokmuş, bunu anladım

şöyle ki, ben ortaokul 2. sınıfta idim sanırım, tabi o zaman deprem, yakın bir zamanda olduğu için şimdikinden daha fazla konuşuluyor vs. herneyse, okulda resim dersinde birden ufak bir deprem oldu. bizim resim hocamız (ki kendisi bayandır) o ufacık sarsıntıda bile -bize yol göstermesi gerekirken- kendi yolunu buldu ve çığlıklar içinde kapıdan koşarak çıktı gitti. bir öğretmenin bile o halde olduğunu gördükten sonra artık zaten anlamaya başladım bazı şeyleri, -bilgisiziz.-

öyle insanlar var ki, deprem esnasında balkondan, camdan vs. atlayan.. insanların yere düştüklerinde alacağı yaraların, o bölgeden kaçmalarını engelleyeceği, ve eğer bina yıkılırsa onların üzerine yıkılacağı için artık kurtulma şanslarıda olmayacağını bilmiyoruz toplum olarak. yere düştüğünde sadece ayak bölgendeki kemikler kırılsa bile kaçamazsın, ki o bir anlık olayda kaçacak vaktinde olmaz zaten.

ya da bir arama kurtarma çalışmalarında, kepçe dozer (böyle yazılır sanırım) gibi aletlerin nasıl kullanılacağını bile bilmiyoruz. daha geçen gün haberlerde sanırım bir yol çalışması sırasında yolların kazıldığını, kazılan yere bir adamın girdiğini ve bu adamın üzerine yanlışlıkla toprak döküldüğünü izledim. adamı kurtarmak için toprağa kepçe ile girmişler, ki adamın sanırım kafası kopmuş. yani böyle bilinçsiz bir toplumuz.

lafa gelince çok, işe gelince yok. artık tamamen çıkarcı ve aşırı derecede uyanık bir toplum olduk.

yazık.
Kullanıcı avatarı
Nefret
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1301
Kayıt: 25-06-2003 04:25
Konum: At izi it izine karıştı mı bende anında araziye karışırım
İletişim:

Mesaj gönderen Nefret »

bende bu depremde 4 akrabami kaybettim.
senelerdir yalavodaki gitmedikleri yazliklarina
o yaz gitmeye karar vermislerdi.
nerden bilebilirlerdi ki orasi onlara mezar olucak.
uykuda yakalandilar depremi ve kaybettik onlari.
kendime gelmem zor oldu.
o siralar ne zaman yanimdan yuksek sesli seyler gecse tank falan gibi.
kendimi yere atiodum.hemen cunku depremin etkisi vardi.daha uzerimde
cok aci bir sey bu deprem ya oFF ya oFF yazarken bile yine gozlerim doldu
allah bir daha gostermesin kimseye :cry:
Emek verildikçe,özlemi çekildikçe ve de hasreti çekildikçe büyüyen birşeydir aşk.
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

Amin
Dreams
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 575
Kayıt: 25-06-2003 01:25

Mesaj gönderen vişne »

Bilim ve bilimsellikten uzak, cahilce sıradan ekolojik olayları depreme neden gösteren bir toplum olmanın yanında bir de kendini ve ailesini korumaya çalışıp evlerindeki eşyaları duvarlara, tavana, zemine monteleyen bilinçli insanları "evi delik deşik ettiler" diye kınayanlara ne demeli?
Delikti, çukurdu denilen yerleri basit ve beş para etmez bir alçıyla kaparsın ,duvar yenilenir.Ya bunları yapmadıkları için altında kalabilecek insanları neyle sıvayabilirsin kefenden başka ?!?
Kullanıcı avatarı
fatih turan
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 413
Kayıt: 25-06-2003 15:04
Konum: istanbul

Mesaj gönderen fatih turan »

başın sağol olsun nefret
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir