Ulusoy seçildi, tartışma sürüyor

Futbol hakkında tüm konular.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Fatalrhymer
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1896
Kayıt: 09-11-2005 23:05

Ulusoy seçildi, tartışma sürüyor

Mesaj gönderen Fatalrhymer »

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Haluk Ulusoy’un Futbol Federasyonu Başkanı seçilmesi üzerine, “Görevden alma yetkim yok, ancak Genel Kurul’u olağanüstü kongreye çağıracağım” dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Haluk Ulusoy’un yeniden Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilmesine ilk tepkisini Meclis kürsüsünden verdi. Bakan, önceki açıklamaları doğrultusunda, temiz futbol için Federasyon Genel Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağıracağını söyledi.

Meclis’te CHP Milletvekili Berhan Şimşek’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Mehmet Ali Şahin, şunları söyledi:

“Cumhuriyet savcılıklarının, Türkiye Futbol Federasyonu’nu uygulamalarıyla zarara uğrattığı, haksız bir takım parasal ilişkileri nedeniyle sorumlu tuttuğu bir kişinin aklanmadan aday olmamasını istedim. Bu hususun eleştiri değil takdir edilecek bir davranış olduğu kanaatindeyim. Sayın Şimşek’in buraya çıkıp bu konuda benim tavrımı doğrusu desteklemesini arzu ederdim.

Bir de bana ‘istifa etmeyecek misiniz’ diyor. Ben, elimde bulunan imkanları kendi şirketlerime aktarmadım ki, istifa edeyim. Ben, elimde bulunan imkanları kurulumdaki üyelere aktarmadım ki istifa edeyim. Ben, yönetim kurulu üyelerinin aldığı avansları kapattırmama gibi bir hata yapmadım ki istifa edeyim. Bunu yapanlar istifa etmelidir.”

Ulusoy : Mahçup Etmeyeceğim

Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen Haluk Ulusoy, “Türk futboluna yıllarca hizmet ettim, çok eziyet çektim. Çektiğim eziyetin karşılığını aldım” dedi.

Ulusoy, “Delegeler, çektiğim tüm eziyetlerin karşılığını bana verdiler. Bana inandılar, güvendiler ve beni tekrar başkanlığa taşıdılar. Onları mahcup etmeyeceğim. Elimden gelenin daha fazlasıyla ülkeme ve onlara hizmet edeceğim. Ben ülkemi çok seviyorum, ülke insanımı çok seviyorum. yıllarca ülkeme hizmet ettim. Asla para peşinde koşmadım, top peşinde koştum” diye konuştu.


Ulusoy, federasyon başkanlığı döneminde Türk Milli Takımı’nın büyük başarılara imza attığına da değinerek, “Ülkemin ay-yıldızlı bayrağını dünyanın en yüksek gönderine çıkarttım. Allah tekrarını nasip etsin inşallah. Arkadaşlarımla beraber daha büyük başarılara imza atmak için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

“BAKANA SAYGIDA KUSUR ETMEYİZ”

Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, bir gazetecinin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in bir süre önce Haluk Ulusoy hakkındaki sözlerini hatırlatması üzerine, “Sayın Bakanımın takdiridir. Bu konuda kendisine herhangi bir şey söylemek haddimize değil. Görevi devraldığımız andan itibaren Sayın Bakandan randevu talep edeceğiz. Bakan, devletin bakanıdır, Türk futbolunun bakanıdır. Türkiye’de yaşayan her bireyin bakanıdır. Onun için saygıda kusur etmeyiz. Biz, hükümetle beraber Türk futboluna hizmet için buradayız” yanıtını verdi.

“DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLDU”

Ulusoy, İsviçre’de yaşayan bir Türk avukatın federasyon seçimlerinde siyasi baskı olduğu yönünde FIFA’ya başvurarak gözlemci istemesi hususunda görüşünün sorulması üzerine, “Ben bu konuyu televizyonlarda alt yazı geçerken gördüm ama çok üzüldüm. Bu davranış hiç uygun olmadı. Keşke FIFA yetkilileri burada olsaydı da nasıl demokratik bir ortamda, kardeşlik içinde bir seçim yapıldığını görselerdi” dedi.

kaynak : ntvmsnbc
Kullanıcı avatarı
ghost01
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 27
Kayıt: 23-08-2005 15:54

Mesaj gönderen ghost01 »

fatih terime güle güle:(:(:(:(
deniz derya geçtim tükenmez bir yol sectim...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir