Kıyamet beşiği

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend

Kıyamet beşiği

Mesaj gönderen vişne »

Resim

Dünyayı yörüngesinden çıkarabilecek bir tehdit: Kıyamet Beşiği.

Su buharı ve manyetik alanla çevrili bir yerde (yani dünyanın ta kendisinde) cep telefonları ile baz istasyonlarının birbirleri arasında haberleşmesinin, radyo ve televizyon vericilerinin dalgalarının, uzaktan kumandaların ve kablosuz iletişim imkanlarının yaratabileceği bir etki: Kıyamet Beşiği.

Ne oluyor ve ne olabilir?

Cep telefonları ve baz istasyonları, artık mikro dalga boyutuna çıkmış olan dalga boyları ve saniyede milyonlarca ve milyarlarca titreşim frekansı ile polar yapıdaki su ve su buharını titreştiriyorlar. Yukarıda sayılan diğer cihazlar da buna katkıda bulunuyor. Bu titreşimle su ve buharı ısınıyor ve ayrıca titreşimden dolayı yüzey alanı daraldığı için içinde barındırdığı gizli ısıyı da ortama vererek çift taraflı bir ısınmaya sebep oluyor. Ortamın ısınması dünyanın manyetik alanını zayıflatıyor ve zayıflayan manyetik alan hem bölgedeki canlıların sağlığına olumsuz etki yaparken hem de mdünyanın yörüngeden çıkmasına sebep olabilecek birtehdidi içinde barındırıyor.

Öncelikle suyun gizli ısısının gücünü anlamak için kısaca şunu söylemek mümkün: Kasırgaların bel kemiği suyun gizli ısısıdır. Dünyayı alarma geçiren, milyonlarca insanı etkileyen ve ortaya çıktığı bölgede küçük bir kıyamet yaratan işte bu gizli ısının gücüdür.Dünyanın manyetik alanı ise yaşamı etkiler. Dünyayı saran manyetik kuşak dünyayı pek çok tehditten korur.

Peki, polar yapıdaki su ve buharı, cep telefonları ve baz istasyonlarının ve yukarıda bahsi geçen diğer iletişim araçlarının sürekli sinyalleri dolayısı ile titreşirken ve hem ısınır ve hem de çevreyi ısıtırken manyetik alanın dengesini bozarsa? Yada şöyle soralım: Bozabilir mi?
Manyetik alanların bir özelliği de ısı ile etkinliklerini yitirmeye başlamalarıdır. Ve belli bir ısıda tamamen ortadan kalkarlar. Tabi ki su ve buharının, dünya manyetik alanının dengesini bozacak düzeyde ısı yaratması belki de teknik olarak mümkün değil ve zaten ısı çok fazla artmalı ki denge oldukça önemli ölçüde bozulsun ki o zamana kadar zaten ısıdan dolayı insanlar ve diğer canlılar çok fazla sorun yaşamaya başlar ve hatta yaşayamazlar.

Burada dikkat çekmek istediğim nokta şu:Dünyayı yörüngede tutan ip manyetik alandır. Bu ip zayıfladığı zaman yörünge hareketi de bozulur. Ve zayıflayan manyetik alan aynı zamanda diğer gezegenlere yaklaşmamızı yada onların bize yaklaşmasını engelleyen durumu da ortadan kaldırmaya başlar. Dolayısı ile manyetik alanlarda meydana gelecek doğal olmayan değişmeler, beklenenden çok önce bazı sıkıntıların baş göstermesine neden olabilir.Kıyamet Beşiği terimini, cep telefonları ile baz istasyonları, radyo ve televizyon vericileri ve her tür kablosuz iletişim teknolojileri arasında sürekli gidip gelen sinyalleri beşiğe benzettiğim için kullandım. Cep telefonları ve baz istasyonlarına ağırlık verme sebebim ise artan sayıları ve kullanım sıklığı ile artık dünyanın hemen her köşesinde var olmalarıdır.

Turizm Araştırmacısı ve Yazar Ertuğrul Şahin'in yazısından alıntıdır.
Kullanıcı avatarı
kingarthur
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen kingarthur »

bizzat madde konusuyla yakından ilgilenen biri olarak söylenenleri gayet gerçekci buluyorum dünya teknolojiye yenilecek sanırım
Ey Aşk! Üzülerek söylüyorum ki; Bu insanlar seni haketmiyor...

[img]http://img149.imageshack.us/img149/783/163zb.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

dunyanin manyetik alaninin zayiflamasi zaten, teklojiden bahimsiz olarakta soz konusu gecenlerde bununla ilgili bir makale okumustum lakin elektronik cihazlarin bunun hizini arttirmasi soz konusu olabilir.

not: suan kullandigim isletim sistemi nedeniyle turkce karakter kullanamiyorum, bunun icin kullanicilardan ozur dilerim.