Hayvanlar aleminin 2005'i

Doğadaki hayvanlar ile ilgili paylaşımlar, evcil hayvanlarınızın bakımı, sağlığı ve eğitimi ile ilgili konuların paylaşıldığı forum.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3422
Kayıt: 02-02-2005 00:28

Hayvanlar aleminin 2005'i

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Taylandlı fil bakıcıları, dışkılarını turistlerin gözünün önünde yapmasınlar diye filleri, özel dev tuvaletleri kullanmaları için eğittiler.


Bir İngiliz tren makinisti, raylarda duran bir keçiyi ezdikten sonra kabuslar gördüğü için 35 bin sterlin tazminat aldı. Makinist daha önce aynı travmayı intihar eden bir insanı ezince geçirmişti.


California’da bir hayvanat bahçesinde çalışan iki kadın, gorile memelerini göstermedikleri için kendilerini işten atan patrona dava açtılar.


Myanmar’da bir kadın, annesiz iki kaplan yavrusunu kendi sütüyle besledi. Ancak ne yazık ki yavrular yaşamadı.


Hindistan’da Kalküta’nın kuzeyindeki Khochakandar’da iki kurbağa, çiçekler ve kırmızı süsler içinde Hindu geleneklerine göre düzenlenen düğün töreniyle evlendirildiler. Köylüler böylece yağmur tanrılarını memnun ederek kuraklığa son verileceğine inanıyorlar.


Bilim adamları, Afrika fillerinin çevrelerinde duydukları sesleri taklit ettiğini keşfettiler. Hatta Kenya’da 10 yaşındaki bir dişi fil karayolundan geçen kamyonların motor sesini taklit ediyordu.


Japon bilim adamları da, bazı maymun türlerinin, yaşadıkları bölgelere göre değişik aksanlarda konuştuklarını öne sürdüler.


Almanya’da çok sayıda kurbağanın birbiri ardına patlaması kafaları karıştırdı. Daha sonra kurbağaların kendilerine saldıran kargalara karşı korunma mekanizması olarak şiştikleri için patladıkları anlaşıldı.


Fransız belgeseli ‘Penguenlerin Yürüyüşü’ Amerikalı Hıristiyanları çok etkiledi. Tek eşli yaşayan penguenler insanlar için örnek gösterildi.


İngiltere’nin Wight Adası’ndan yavru penguen Toga’yı çalanlar ise büyük ihtimalle bu filmden ilham almışlardı. Annesi olmadan beslenmesi mümkün olmayan yavrunun halen yaşıyor olma ihtimali çok düşük.


(Hürriyet)
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir