Bodrum'da kapalı müze salonları!..

Kültür ve sanat haberleri
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Bodrum'da kapalı müze salonları!..

Mesaj gönderen Alamut »

ResimBodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde, personel yetersizliği nedeniyle, müzenin 15 salonundan 8’i kapalı durumda bulunuyor.

Müzedeki önemli salonların açık bulunduğunu kaydeden Osman Ekşi, “Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, faaliyetine devam etmektedir ve önemli salonlar açıktır. Eleman eksikliği nedeniyle sezonda hangi salonların açık tutulması gerektiğini değerlendirdik, 15 salondan 8’ni kapatmak zorunda kaldık. Çünkü güvenlik sağlanması önemli. Güvenlik sağlanamayacağı için maalesef bu bölümleri açamıyoruz. Personel talebimizi Valilik ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ilettik. Talebimizin karşılanmasını bekliyoruz. Onların, temin yolunda çalıştıklarını biliyoruz. Yıllardır devam eden bir sorun. Yeterli atamalar yapıldığı takdirde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, tüm birimleriyle ziyarete açık tutulacaktır” diye konuştu.

Bodrum Kalesi Sorumlusu Arkeolog Bahadır Berkarda da, “Şu anda Bodrum Kalesi’nde 28 personel görev yapıyor. Uzun zamandır personel eksiğimiz var. En az 50 personele ulaşmamız gerekiyor” dedi.
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir