Audi A8 'e üç ödül birden

Otomobil alım-satım, modifiyeler, parçalar ve otomobiller hakkında herşey.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Fatalrhymer
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1896
Kayıt: 09-11-2005 23:05

Audi A8 'e üç ödül birden

Mesaj gönderen Fatalrhymer »

Alman otomobil üreticisi Audi’nin lüks sınıfta yer alan temsilcisi A8, iki ayrı kıtada toplam üç ödüle aynı anda layık görüldü. A.B.D’de, “Auto Week” dergisi okurlarının oylarıyla “En İyi Lüks Otomobil” seçilen A8, İngiliz “Auto Express” dergisi tarafından da aynı şekilde “Yılın Lüks Otomobili” ilan edildi. İngiliz araç güvenliği enstitüsü “Thatcham” ise Audi A8’i hırsızlığa ve araca zorla girmeye karşı korunma açısından “En Güvenli Otomobil” olarak seçti.

Kuzey Amerika pazarına yönelik yayın yapan “AutoWeek” dergisince düzenlenen seçimde, Audi A8 geçen yıl olduğu gibi yine zirveye çıktı. Dergi editörleri otomobilin, özellikle dünya standardındaki işçiliğine, yüksek kalitesine ve hava koşulları ne olursa olsun aracın son derece güvenli bir sürüş sağlayan quattro sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine övgüler yağdırdı. Auto Week,“A8 kullandıkça, insanların neden gidip bir başka lüks otomobil alabildiği daha çok merak eder olduk,” yorumunu yaptı.


Audi A8, İngilizlerin en gözde otomobil dergilerinden Auto Express seçimlerinde de rakiplerine karşı iyi bir sonuç elde ederek geçtiğimiz yılki başarısını tekrarlamış oldu. Dergi editörleri özellikle otomobilinolağanüstü motor gücünden, çevikliğinden, tasarımından, yapım kalitesinden ve sunduğu sürüş keyfinden etkilendiklerini belirtiyorlar. Audi A8, Auto Express’e göre, iki rakibinin benzer sistemlerine oranla çok daha kolay kullanılabilen MMI çalışma sistemiyle de ayrıca puan toplamayı başardı.

Her iki önemli otomotiv yayınından övgüler alan A8’in güvenlik özellikleri de mükemmel olarak değerlendiriliyor. Buna bir örnek olarak ise Avrupa’nın önde gelen araç güvenliği enstitülerinden Thatcham’ın Motor Sigorta Onarım Araştırma Merkezi, Audi A8’in hırsızlığa ve araca zorla girmeye karşı korunma özelliklerini ödüle layık gördü. A8, hem ”theft of (aracın çalınması)” hem de ”theft from (araçtan birşeyin çalınması)” güvenliği açısından beş üzerinden beş yıldız aldı. Bu sonuçlarla lüks sınıfta en iyi otomobil olarak nitelendirilen Audi A8, araca zorla girmeye karşı maksimum koruma sağlayan alarm sistemi ve emniyet camı gibi özellikleri içeren güvenlik donanımlarıyla bu sonucu elde etti.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir