360 Modena'ya Seksi Dokunuş

Otomobil alım-satım, modifiyeler, parçalar ve otomobiller hakkında herşey.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
STeaM
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 480
Kayıt: 26-10-2005 21:00
Konum: CMS Shop
İletişim:

360 Modena'ya Seksi Dokunuş

Mesaj gönderen STeaM »

Seksi dokunuş 360 Modena'nın üretim bantlarına veda etmesi bile Novitec firmasını modifiye kararından vazgeçirememiş


[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Almanya merkezli modifiye firması Novitec’in çalışmaları dur durak bilmiyor. Daha önce Ferrari 575M’i modifiye ederek ciddi bir nam salan firmanın son favorisiyse üretim bantlarına veda etmiş olan 360 Modena… Firmanın hedefiyse gayet açık: Eski nesil Ferrari sahiplerini yaptığı çalışmalarla mest ederek, ofisinde ağırlayabilmek.
Firmanın son çalışmasında kullandığı modifiye ekipmanları, F360 serisinin hem coupe hem de Spider olarak anılan üstsüz versiyonlarına uygulanabiliyor.
F430’un tanıtılmasıyla birlikte üretimi durdurulan 360 Modena, 3.5 litrelik motorundan tamı tamına 395 HP’lik güç alıyor. Novitec’in operasyonunun ilk adımı bu motor üzerine yoğunlaşmış. Motorun hava giriş bölümleri karbon fiber malzemelerle yenilenmiş. Bunun nedeniyse, motora uygulanan çift turbo beslemenin ortaya çıkaracağı basıncı azaltmak. Böylelikle modifikasyon ekipmanlarının da korunması planlanmış. Ayrıca motorun hararet sorunu yaşamaması için soğutma sistemi elden geçirilmiş. Enjektörler yenilenmiş, turbo sistemi için ikiz intercooler uygulamasına gidilmiş. Son olarak motor işletim sistemi yeni bir sürümle desteklenmiş. Novitec mühendisleri otomobilin iki farklı turbo basınçlı versiyonunu üretiyor. Düşük basınçlı olan 555 HP güç sunarken, 5 bin avro daha fazla ödemeyle 606 HP’lik versiyon satın alınabiliyor. 8600 d/d’de elde edilen bu güç standart versiyona göre 211 HP artış anlamına geliyor. Yüksek turbo basınçlı versiyonun torkuysa 6250 d/d’de 562 Nm olarak açıklanıyor. Performans verileri de etkileyici... Güçlü versiyon 0’dan 100 km/s hıza 3.7 saniyede ulaşırken, diğer kardeşi 3.9 saniyelik süreye ihtiyaç duyuyor.
Firma mühendisleri otomobilin egzoz sistemini modifiye etmeyi de unutmamışlar. Egzoz kapakçıkları devre dışı bırakılarak, gürültü ve emisyon normlarına uyum sağlanmış. Süspansiyon kitinde ‘Sport’ ve ‘SuperSport’ olmak üzere iki versiyon mevcut. Supersport paketinde üç kollu bağlantılar ve ayarlanabilir amortisörler kullanılırken, Sport paketinde ayarlanabilen amortisörler ikiz bağlantılarla sağlanmış. Supersport paketinin en büyük özelliği, hız arttıkça otomobili yere yaklaştırması otomatik olarak gerçekleştiriliyor.
Novitec fren sisteminde de büyük bir gelişme sağladığını iddia ediyor. Ferrari’nin sadece Enzo modelinde sunduğu seramik kompozit diskler ilk kez modifiye firması tarafından 360 Modena’ya adapte edilmiş. 19 inçlik jantların içinde kullanılan disk boyutuysa tam 15 inç olarak açıklanıyor.
Tüm teknolojik gelişmelerden sonra sıra tasarıma yönelik modifikasyona gelmiş. Yere basma kuvvetini artırması amacıyla ön tampon yeniden tasarlanmış. Güçlü frenleri soğutmak içinse hava girişleri büyütülmüş. Ön tampon dahil otomobile eklenen tüm tasarımsal aksesuarlar karbon fiberden imal edilmiş. Böylece ağırlıkta ciddi bir düşüş yaşanmış. Yan bölümdeyse eklenen küçük marşpiyel kanadı dışında bir değişiklik bulunmuyor. Arka tampon yenilenirken büyük bir difüzör yaratılmış. Otomobilin altından akan havayı düzenleyen bu ünitenin en büyük yardımcısıysa motorun üstüne konumlandırılan spoyler oluyor. DTM araçlarını aratmayan devasal spoyler Novitec 360 Modena’nın kardeşlerinden kolayca ayırt edilmesini sağlıyor.

Novitec 360 Modena Supersport
Motor: Çift turbolu V8
Motor hacmi: 3586 cc
Maks. Güç: 606 HP – 8600 d/d
Maks. Tork: 615 Nm – 6250 d/d
0-100 km/s: 3.7 sn
Son hız: 304 km/s
Uzunluk: 4478 mm
Genişlik: 1923 mm
Yükseklik: 1214 mm
Ağırlık: 1390 kg
[img]http://img147.imageshack.us/img147/8503/sezaidmpe0rl1.jpg[/img]
[b][size=67]Sağ 2, Hemen Tepe, Sağdan 2, Tepe Sol, Sağ 1,5, Fren!!! Sol 3,5, Tepe Sol Kes 50, 50'de Fren, 2.Tepeyle Sol 4, Çıkışı 100!!!
[/size][/b]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir