Çocuklara Dikkat Edelim..

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Cevapla
Kullanıcı avatarı
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
Mesajlar: 2119
Kayıt: 14-04-2005 13:18

Çocuklara Dikkat Edelim..

Mesaj gönderen commando »

Çok önemli mutlaka okuyunuz..Cengiz Sakarkaya adında özel bir şirkette çalışan birinin başına gelen hadisedir.. Kendi başına gelen musubeti çalışma arkadaşlarına da anlatarak onları bilgilendirmek adına toplu mail göndermiş..

Arkadaşlar merhaba,
Başımızdan geçen kötü bir olayı sizinle paylasmak istiyorum. 12 eylül sabahı 10 yaşındaki oğlum yatağından kalktıktan 15 dk sonra kriz geçirdi. Yerde vücudu kaskatı iken titremelerle birlikte göz bebekleri kayboldu, nefes alma zorluğu ve ağızda köpürmeler. Hemen acile kaldırdık. Yapılan testlerden sonra konulan teşhis sara (epilepsi) idi. İlaç tedavisine başlandı. Daha şoku üzerimizden atlatamadan 21 eylül sabahı oğlum benim yanımdayken kriz geçirdi. İlk müdaheleyi yaptıktan sonra bu sefer fakülteye gittik. Orada yeni tetkikler yapıldı. Teşhis aynıydı. Bizdeki belirtilere göre 8-14 yaşındaki çocuklarda görülen bir sara çeşidiymiş. Kullanılan ilaç 20-21 günde beyne ulaştığı için beyin ilaçtan henüz fayda görmeye başlamamış. Araştırmalarımıza göre bu konuda en iyisi olduğunu öğrendiğimiz Fakültedeki prof. tan (M. Okan) randevu aldık. Dün yapılan görüşme ve muayeneden sonra hocanın bize söylediği ve dikkat etmemiz gereken konular şunlardı..
Epilepsi yi tetikleyen unsurlar 50 Hertz Tv de monitörlerdeki resiö kaymalarını çocuk beyni çok kolay algılıyormuş ve beyin bu istem dışı atlamaları takip ettiği için yoruluyormuş. Yorulan beyin sonra bir boşalma isteğiyle vücudun nöbet geçirmesine zemin hazırlıyormuş. Bu nedenle mümkünse 50Hertz üzeri cihaz kullanın (Avrupada 60 Hertz altında üretim yasaklanmış durumda) Oğlum bu yaz hemen hemen her gün playstation ve yanındaki bilgisayarla oyun oynadı. Birçok arkadaşımın çocuğu ve yeğeni de aynı durumda olduğu için bu maili hazırlamak ihtiyacı hisseettim. Diğer bir etken kafein yani kola.. Profosör çocukların beyni için kolanın çok zararlı olduğunu belirtti. Tetiklemeyi yapan diğer bir unsur da yanıp sönen ışıklar ve evde loş ışıkta TV seyretmek. Tedavisi ise TV yi en az 3mt den aydınlık ortamda ve bilgisayarı da en fazla 20 dk olarak sınırlandı. Son nöbetten 2 yıl sürekli ilaç kullanılacak 14 yaşından sonra tedavi tamamlanacak..
[b] Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy [/b]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir