Şehir Tiyatroları, Perdelerini 1 Ekim'de Açacak

Konserler, kültürel ve sanatsal etkinlikler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Dreamer
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 99
Kayıt: 02-07-2005 17:41

Şehir Tiyatroları, Perdelerini 1 Ekim'de Açacak

Mesaj gönderen Dreamer »

ResimŞehir tiyatroları, perdelerini 1 Ekim'de açacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, 32'si yeni 55 oyunla 1 Ekim'de perdelerini açacak.
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mazlum Kiper, Şehir Tiyatrosu'nun Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde Georg Büchner'in yazdığı ve Roberto Ciuli'nin yönettiği "Danton'un Ölümü", Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde Nazım Hikmet'in yazdığı, Ragıp Yavuz'un yönettiği "Ferhat İle Şirin" (Bir Aşk Masalı), Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı ve Erhan Yazıcıoğlu'nun yönettiği "Dosya", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde Matei Visniec'in yazdığı, Zeynep Avcı'nın Türkçe'ye çevirdiği ve Orhan Alkaya'nın yönettiği "Savaş ve Kadın", Ümraniye Sahnesi'nde Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Engin Uludağ'ın yönettiği "4. Murat", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde Reşat Nuri Güntekin'in yazdığı ve Nedret Denizhan'ın yönettiği "Yaprak Dökümü" oyunuyla perdelerini açacağını bildirdi.

Şehir Tiyatroları ile Alman Theater An Der Ruhr arasında gerçekleştirilen ikili protokol gereği karşılıklı oyun alışverişi yapacaklarını belirten Kiper, bu çerçevede 7-13 Kasım tarihleri arasında oyun alışverişinde bulunulacağını söyledi.

Sahnelerle ilgili sosyal şartlar ve seyirci talepleri göz önünde bulundurularak Haldun Taner Sahnesi'nde 7 gün oyun oynamak üzere bir program hazırlandığını belirten Kiper, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nin ise cuma, cumartesi ve pazar günleri perdelerini açacağını söyledi.

Şehir Tiyatroları'nın geçen sezonda gösterilen oyunları da sahnelemeye devam edecek.



Kaynak : AA
Kullanıcı avatarı
PsychopathiCaT
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1929
Kayıt: 29-09-2004 14:51
Konum: İzmir

Mesaj gönderen PsychopathiCaT »

siyasi iktidarın atadığı bilgisiz ve bu göreve layık olmayan birisinin yönetiminde.Ayrıca ne söylediği bile anlaşılmayan,sanki sarhoşmuş gibi konuşan bir ''kültür bakanının'' gözetiminde.Sabır...
[b][glow=blue][color=white][size=67]I Love You...I'll Kill You!!!!~~bUT I LoVe YoU FOrEver~~[/size][/color][/glow][/b]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir