Blogumun daha fazla okunmasini nasil saglarim?

İnternet üzerindeki güncel haberler, değişiklikler, paylaşımlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
smokeyy72
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 24
Kayıt: 30-03-2009 16:38

Blogumun daha fazla okunmasini nasil saglarim?

Mesaj gönderen smokeyy72 »

Sürekli soruyorlar, bilmiyorum diyorum, bilsem ben yaparim diyorum inanmiyorlar. Bende herrkes gibi yazilar yaziyorum, yorumlar aliyorum, yorum yapiyorum. Ama bir sekilde her uygulamanin dogasinda oldugu gibi duragan bir noktaya gelinecegini de biliyorum. Bu yüzden hedeflerimden birisi de blog’larimi daha fazla nasil okutabilecegimin yollarini bulmak. Eger dogru bir sey yaptigimizi düsünüyorsak bundan daha fazla kisinin yararlanmasinida saglamaya çalismaliyiz.

Bu konuyu arastirdigimda bulduklarim söyle;

1. Eger sizinle ayni çizgide blog yazanlari okur ve yorum birakirsaniz onlarda size yorum birakacaklardir. Aslinda hangi yazi oldugunu hatirlamiyorum ama bir yazida “Siz birilerine yorum yazdiginizda o kisi kendisini sorumlu hissederek sizin blogunuzu okuyor yada yorum yaziyor. ” demisti bir blogger arkadasim. Eger yorumunuz ilginç ise o blog yazari sizin blog sayfaniza gelerek öncelikle sizi kesfetmeye çalisacaktir. Bu maddeyi Milliyet Blog içi olarak düsünmeyin, normal dis dünyadaki bloglari düsünün lütfen. Diger bloglara yorum birakirken kendi blog adresinizi imza olarak birakin.

2. Yazdiginiz konularla ilgili internette yer alan forumlara üye olun ve yazilarinizin linkini forumda yer alanlarla paylasin. Sakin sizle ilgili olmayan forumlarda bunu yapmayin.

3. Etkili basliklar yazmak – Yazdiginiz baslik ilginç ise onu okuyan yazinizi merak edip okumaya baslayacaktir. Ama basliginiz mutlaka içerik ile uyumlu olmalidir.

4. Arkadaslar – Tüm arkadaslarinizin yazdiginiz blog’dan haberi var mi? Size blogunuzla ilgili hiç elestiri yada öneri getiriyorlar mi? Onlari haberdar edin.

5. Inat – Birileri çok yaziyor, az okunuyorum vb. sebeplerle pes etmeyin. Siz yazmaya devam edin. Internet’in en güzel taraflaindna biryazdiginiz yazi ile ilgilenen birini size herhangi bir zamanda ulastirabilmesi.

6. Soru sormaya tesvik edin – Kendi konunuzla ilgili blogunuzdan sizesoru sorulmasini saglamaya çalisin. Soru sorup yanitini alan kisi tekrar blogunuzu ziyaret edecektir.

7. Ise yarayacak seyler – Insanlarin isine yarayacak seyler yazmaya inaniyorum. Onlara yadimci olacak yada açiklayici olacak bir seyler. Internet kullanicilarinin en çok kullandiklari sey arama moorlari. Demekki bir çok konuda bilgiye ihtiyaçlari var. Umarim mesaj alinmistir.

8. Kiskirtma – Benim tercih etmedigim ama dügnyada yaygin bir uygulama. Öyle bir yazi yaziyorsunuz ki herkes ya size saldiriyor yada birbirine giriyor. Fakat sonuç olarak herkes sizin yazinizi okumus oluyor. Reklamin kötüsü olmaza inananlar için birebir.

9. Çok okunani yazma – Benceciddi bir yanilgi çok okunan tarzda yazilar yazmak. Çünkü herkes bu taktigin pesinde. Siz siz olun, kendinize özgün olun. Farklilikla ve eksiklikleri tamamlayarak daha çok okunabilirsiniz.

10. Para bekleyerek yazmayin – Öncelikle trafiginizi ve popülaritenizi atirmaya odaklanin. Para isteyebilmek için önce ciddi bir yer kapmak gerekiyor. Acaba siz olmasaniz ne farkeder diye düsünün.

11. Abonelik – Okuyucularinizi (Milliyet Blog’da Blog Habercisi) abone olmaya tesvik edin. Kendi blogunuz vasa email adreslerini alin ve düzenli olarak yazilarinizi paylasin.

12. Insanlar bedavayi severler – Lokantaniz varsa indirim, egitmci iseniz bedava ders vb. birseyler vererek blogunuzun kulakytan kulaga yayilmasini saglayabilirsiniz.

13. Epostalarinizin altina adinizi yaziyorsaniz bundan böyle blog adresinizide yazin. Böylece attiginiz bir epostayi alan baskalarinada yönlendirirse otomatik reklaminiz olmus olur.

14. Anahtar kelimeler – Anahtar kelimeler bilgiye ihtiyaci olan kullanicilarin sizin yaziniza erismek için kullanacaklari kelimelerdir . Yaziniz kadar anahtar kelimelerede vakit ayirin.

15. Kalite – Kalite her zaman çekicidir. Içeriginizin kalitesi okuyucunuzu artirir.

16. Eposta gruplarina blog yazilarinizin linkini gönderin. Ama ilgili ilgisiz degil tabiki.

17. Insanlar haberdar edilmekten hoslanirlar. Unuttuklari seyleri hatirlatan yada onlara yadimci olacak seyler her zaman hoslarina gider.

18. Düzenli yazin. Sizi okumaya alisanlari hayal kirikligina ugratmayin.

19. Kendi blogunuzla ilgili profesyonel yada tecrübeli blogger’larin düsüncelerine basvurun. Her sey bir söz ile basladi, unutmayin. . .

20. Sizin yazilarinizla ilgilenebilecek websitelerine bir tantim yazisi gönderin. Bloglariniza link verebilirler.

21. Güncel olun.

Melih Özdemir melihozdemir.blogspot.com
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir