php ile web sitesi dizayn etmeden once.

ASP, PHP, PERL, CGI, HTML gibi web programcılık dilleri hakkında yardım, tartışma ve paylaşımlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
elmas007tr
New Friend
New Friend
Mesajlar: 4
Kayıt: 23-05-2006 12:55
İletişim:

php ile web sitesi dizayn etmeden once.

Mesaj gönderen elmas007tr »

php ile web sitesi dizayn etmeden once. bir web tasarımcısının html etiketlerini iyi derece bilmesi gerekir. yani web tasarım programlarını kullanmadan sadece html etiketleri kullanarak web sitesi dizayn edebilmelidir. bu cok onemlidir. html etiketleri içinde en iyi bilmesi gereken etiketler ise form etiketleridir. form dediğim kullanıcların uye olurken veri girişi yaptıkları inputlardır. bu inputların veya butonların taglarını yani alt birim ozelliklerini de iyi derece bilmesi gerekir. oncelikle burdan baslanması gerektigini dusunuyorum.

size kısa olarak bi form ornegi sunuyorum. bu formu iyi bir sekilde incelemenizi tavsiye ediyorum.

<form name="form1" method="post" action="">
kullanici adi :<input name="kadi" type="text" id="kadi">
sifre:<input name="sifre" type="password" id="sifre">
<input type="submit" name="Submit" value="Submit">
</form>

simdi de onemli olan form elemanlarını acikliyorum.
method :verilerin kayıt edilecek olan yere veya herhangi bir dosyaya nasıl gonderilecegini gosterir. post yontemi veya get yontemi ile gonderilir. get yontemi olursa sizin giriş yaptıgınız veriler durum cubugunda veya adres cubugunda gorunur. post olması daha mantıklıdır. cunku gorunmez.
action : action ile verileri alıp yorumlayıp ve bunları bir dosyaya yazmanızı saglayacak olan baska bir dosyaya yonlendirme yapar. isterseniz aynı sayfa icinde de kontrol yapabilirsiniz.
type:type ile veri giriş alanlarına girilecek olan verilerin tipi secilir. yukarıdaki ornekte birisi text olarak secildi digeri ise password secildi. password secilirse girilen verilen sifreli olarak gorunur. yani okunmaz.
name:name ilede hangi verinin hangi veri giriş alanına girildigini kontrol etmek icin kullanılır. tabiki degisik amaclar icinde kullanılabilir.
value: value olan kısım butonu temsil eder ve buton uzerinde gorunmesini istediginiz yazıyı yazarsınız.
input:inputlar formların veri girislerde kullanaılan eleöamlarıdır. isminde de anlasılır. type ne gore degisik gorevler alırlar.


umarım bu bilgiler faydalı olur.
simdilik burdan baslamayı uygun gordum. cunlu formlar cok onemlidir. bu formdan gelen bilgileri ancak php,asp,jsp gibi dinamik kodlama mantıgına sahip diller ile alabilir ve bu bilgileri istedigimiz yerde kulalnabiliriz.

saygılarımla
[/b]
Kullanıcı avatarı
tiplit
New Friend
New Friend
Mesajlar: 8
Kayıt: 28-05-2005 18:51

Mesaj gönderen tiplit »

Güzel yapmışsın teşekkürler. Ancak daha somut olmalıyız. Mesela örnekler üzerine yoğunlaşalım. Bir dosya örneği verirsin, yorumunu yaparsın ve isteyende hem yorumlar hemde o dosyayı sitesinde kullanır. Böylece uygulamalı olarak php'yi öğrenmiş oluruz. İlginize sunulur.
Yapmak isteyen çaresini, İstemeyen bahanesini bulur.
Baras
New Friend
New Friend
Mesajlar: 2
Kayıt: 03-02-2007 05:51

Mesaj gönderen Baras »

tiplit cok guzel bir noktaya deginmissin tesekkur ediyorum sana , ben html yaziyorum zorda olsa php ile ilgili bir bilgim yok programi kuramadim dahi simdi iki soru sormak istiyorum birincisi olayi sifirdan anlatacak varmi ikincisi dogru yere mi yaziyorum.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir