OBM'de Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Konserler, kültürel ve sanatsal etkinlikler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 5943
Kayıt: 24-01-2006 01:40
Konum: Konya

OBM'de Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Mesaj gönderen Affedilmeyen »

Resim Osmanlı Bankası Müzesi, 27 Mart - 2 Nisan 2006 tarihleri arasında sürecek 42. Kütüphane Haftası kapsamında, Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi’nde söyleşiler düzenliyor.

Katılımın ücretsiz olduğu etkinliklerden ilki olan Yard. Doç. Dr. Christoph Neumann’ın “Bir Medeniyet Projesi Olarak Servet-i Fünun: Ahmet İhsan ve Dergisi” başlıklı söyleşisi, 28 Mart Salı günü gerçekleştirilecek. Bunu, 29 Mart Çarşamba günü Yard. Doç. Dr. Derin Terzioğlu’nun “17. Yüzyıl Osmanlı Toplumunda Okuma Pratikleri: Dervişler”, 30 Mart Perşembe günü ise Nedret İşli’nin “Bab-ı Ali’de Yayınevleri” başlıklı söyleşisi takip edecek.


Bir Medeniyet Projesi Olarak Servet-i Fünun:
Ahmet İhsan ve Dergisi
Yard. Doç. Dr. Christoph Neumann
28 Mart 2006 Salı, saat 17.00-19.00 arası


Neumann konuşmasında, yarım yüzyıllık tarihinde hiçbir zaman kurucusu ve yayıncısı Ahmet İhsan’dan ayrı düşünülemeyen “Servet-i Fünun” dergisinin Türk basınında ne rol oynadığı sorusunu soracak. Bu soruya yanıt ararken, derginin arkasında bir medeniyet tasavvurunun olduğunu göstermeye ve bu tasavvurun etki alanını tanımlamaya çalışacak.



Resim Yard. Doç. Dr. Christoph Neumann’ın 1992’de tamamladığı doktora tezi, “Araç Tarih Amaç Tanzimat: Tarih-i Cevdet’in Siyasi Anlamı” başlığıyla Türkçe yayımlandı (Tarih Vakfı, 2000).

Halen Bilgi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.










17. Yüzyıl Osmanlı Toplumunda Okuma Pratikleri: Dervişler
Yard. Doç. Dr. Derin Terzioğlu
29 Mart 2006 Çarşamba, saat 15.00-17.00 arası


Söyleşide, Terzioğlu, Osmanlı dervişlerinin yazıyla ilişkilerinin tasavvufi öğretileri aktarmanın çok ötesine gittiğinden ve kendi içlerinde de ciddi farklılıklar gösterdiğinden bahsedecek. Terzioğlu, bu düşüncesini 17., 18. ve 19. yüzyılda yaşamış üç tarikat şeyhinin okuma defterlerindeki metinlere dayandırarak sağlamlaştıracak.




Resim Yard. Doç. Dr. Derin Terzioğlu, 1999 senesinde Harvard Üniversitesi Tarih Bölümü ve Ortadoğu Çalışmaları Merkezi’nin ortak programından doktorasını aldı.

Halen Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümünde öğretim üyesi olarak çalışıyor.







Bab-ı Ali’de Yayınevleri
Emin Nedret İşli
30 Mart 2006 Perşembe, saat 15.00-17.00 arası


İşli, konuşmasında, 19. yüzyıl sonundan 20. yüzyılın sonuna kadar, Türk basın-yayın dünyasının kalbi olan Bab-ı Ali’de kurulmuş olan yayınevlerinin ve kitapçıların tarihçeleri hakkında bilgi verecek.





Resim Emin Nedret İşli, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün Eski Türk Edebiyatı Anabilim dalında yüksek lisans yaptı.

Kitaplık, Sanat Dünyamız, Cogito, Tarih ve Toplum, Toplumsal Tarih, Arkitekt, Albüm, İstanbul, P, Tombak, Müteferrika, Simurg, Dergah ve Kapalıçarşı gibi dergilerde yazılar yazdı. İşli, halen sahaflıkla uğraşıyor.


-Kaynak: ntvmsnbc.com-
Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir