Aşk'ı tarif edin

Aşk ve sevgi sözleri, sevgiliye haykırışlar.
Kullanıcı avatarı
tokiohotel_207
New Friend
New Friend
Mesajlar: 3
Kayıt: 02-02-2010 17:22

Mesaj gönderen tokiohotel_207 »

aslında aşk sadece insana duyulmaz bir sürü şeye aşık olabilirsin ama bence aşk daha açmamış gül gibidir koparmaya çalıştıkça dikenleri eline batar acı verir sana xD
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

üçer harfli iki ayrı kelimeden, üç harfli tek bir kelimeyi oluşturabilmektir.
शाश्वतत्व
Kullanıcı avatarı
tush
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2679
Kayıt: 18-01-2006 01:20
İletişim:

Mesaj gönderen tush »

geçmiş..
http://www.tushsnk.com

http://www.myspace.com/tushsnk
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3422
Kayıt: 02-02-2005 00:28

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Gelmeyecek..
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

gökkuşağında gizli kalmış tek renktir.
शाश्वतत्व
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3422
Kayıt: 02-02-2005 00:28

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Geçmişten kalan "HALA"nın tadıdır bazen..
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

gözler kapalıyken görebilmektir.
शाश्वतत्व
mearic
New Friend
New Friend
Mesajlar: 4
Kayıt: 15-03-2010 12:07

Mesaj gönderen mearic »

aşk , çile çekmektir
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3422
Kayıt: 02-02-2005 00:28

Re: Aşk'ı tarif edin

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Bir daha mı? Asla.. Tarif etmekse imkansız..
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Re: Aşk'ı tarif edin

Mesaj gönderen taNGo »

Malzemeler İçi:
•250 gram kıyma
•1 büyük boy soğan (rendelenecek)
•yarım demet maydanoz(ince doğranmış)
Hamuru:
•2 su bardağı un
•1 yumurta
•tuz
•aldığı kadar su
Sosu:
•Yoğurt,
•sarımsak,
•kırmızı biber,
•tereyağı,
•nane,
•sumak
Hamurunu Hazırlanması

Una bir yumurta kırılır. Su ile hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur okalava ile 5mm kadar veya en ince şekilde açılır. Hamur, üzerine hafifçe un serpiştirilmiş geniş bir kesme tahtasına alınır (veya masa üzerinde de bu işlemi yapabilirsiniz).

Büyük daire şeklinde açılan hamur düz ağızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra boylamasına yaklaşık 3-4cm aralılar ile kesilir. Sonuçta hamur 3-4 cm kareler şeklinde kesilmiş olur. Kare şeklinde olmayan hamurun kenarında kalan parçalar ortalarından büzülerek fiyonk makarna şeklinde hazırlanır ve içleri boş olarak pişirilmek üzere kenara konulur.

Mantının İçinin Hazırlanması

Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız (Soğanı kavurmayın).

Pişirme, Sos Hazırlama ve Servis

Bir tencere suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın.

Kıyma karışımını küçük parçalar halinde (ufak zeytin taneleri şeklinde) kestiğimiz hamur karelerine tek tek yerleştirin. Mantı tanelerini tek tek avuç içinde üçgen şeklini alacak şekilde uzak köşelerinden birleştirip, kenarlarını sıkıca kapatınız. Hazırlanan mantı tanelerini hafif un serpilmiş bir tepside biriktirin.

Bolca yoğurt ile ayıklanıp, dövülmüş sarımsak karıştırılır. Karışım tüm mantı yemeğini içine alabilecek genişlikte bir kaba yayılır.

Mantı taneleri kaynayan suya boca edilir ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir. Mantıların açılmamasına dikkat edilerek süzgeç yardımı ile pişirme suyundan süzülür. Süzülen mantı içinde yoğurtlu sarımsak olan geniş kaba eklenir ve güzelce karıştırılır.

En son olarak bir tavada tereyağı eritilip, içine arzu edilen miktarda kırmızı biber eklenir. Kırmızı biber yanıp, kararmadan evvel tava ateşten alınır ve yoğurlu mantı üzerine güzelce gezdirilir. Arzuya göre mantıya nane ve/veya sumak ilave edilir. Soğumadan afiyet ile yenilir.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir