1 somun
Hazırlama süresi: 20 dk.
Pişirme süresi: 40 dk.
Bazı yemeklerin hazırlandıklarından bir gün sonra yenmesi gerekir. Bu ekmek de eğer pişirildikten sonra poşetin içinde bir gün beklerse daha lezzetli oluyor. Kahvaltıya konuklarınız gelecekse bir gün önceden hazırlamak sizin işinizi de kolaylaştıracaktır.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı beyaz un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı muskat
- 2 yumurta akı
- 3/4 su bardağı kahverengi şeker
- 1 su bardağı dolusu rendelenmiş elma
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
- Bir kasede un, kabartma tozu ve baharatları karıştırın. Başka bir kasede yumurta beyazları, şeker, sıvıyağ, elma rendesi ve portakal kabuğunu birlikte çırpın. Daha sonra kuru malzemelerle ıslak malzemeleri birbirleri ile karıştırın. Tümü birbirine karışınca daha fazla çırpmayın.
- Dikdörtgen bir kek kalıbını ( 30cm x10cm lik) yağlayın. Karışımı içine dökün.
- 175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika üzeri kızarana dek pişirin. Bir bıçak yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edip fırından dışarı çıkarın. Ilıklaşınca folyo ile sarıp bir gün bekletin. Dilerseniz krem peynirle birlikte servis yapın.