Malzemelerinizin taze olmasına ve birde pişirmek için odun ateşi kullanmaya özen gösteririseniz aşağıda ki tarif leziz bir kır yemeği olacaktır. Afiyet olsun...
MALZEMELER:
1 kg kuşbaşı dana eti ( et yerine mantar da denene bilir -beyaz kültür mantarı )
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
½ çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir.
Not : Kesinlikle tahta kaşık kullanınız.
Çağların bilgeliğini ara fakat dünyaya bir çocuğun gözleriyle bak !