Tavuk Etli Güveçte Türlü

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Dreamer
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 99
Kayıt: 02-07-2005 17:41

Tavuk Etli Güveçte Türlü

Mesaj gönderen Dreamer »

Resim
Tavuk Etli Güveçte Türlü (8 Kişilik)

Malzemeler:
400 gr Tavuk Eti
3 Patlıcan
2 Diş Sarımsak
2 Soğan
5 Domates
3 Kabak
3 Dolmalık Biber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
250 gr Bamya
500 gr Taze Fasulye
2 Çarliston Biber
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Sirke
7 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz



HAZIRLANIŞI :
Patlıcanları alacalı soyup dörde bölüin. Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını çıkarın. Soğan, çarliston biber ve sarımsakları ince ince dilimieyin. 3 domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak ince doğrayın.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırası ile domates ve biberi ekleyip kavurun.
Fasulyelerin kenarlarını keserek ayıklayın ve ince ince kesin. Kabakları soyup uzunlamasına birkaç parçaya kesin. Domatesin bir tanesinin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp büyük parçalara bölün. Bamyaların baş kısmını alın, sirkeye batırıp oyun.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip fasulyeleri orta ateşte çevirin. Kabakları ekleyip fasulyeyle beraber pişirin. Domatesleri de ilave edip pişirin. Bamya ve biberlerin birazını ayırıp kalanını tencereye ekleyin. Tencereye 7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler pişinceye kadar pişirin.
Tavuk etlerini ızgarada pişirin. Patlıcanları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp bir kaba alın.
Isıtılmış büyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştirin. Uzerine pişirdiğiniz sebzeleri kaynar suyu ile beraber dökün. Kızarmış patlıcanları, ayırdığınız bamya ve biberi ilave edin. domatesi dilimleyip üzerine dizin. Onceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmış fırında kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
Kullanıcı avatarı
excalibur
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 375
Kayıt: 15-08-2005 20:19

Mesaj gönderen excalibur »

Dreamer, ufak bir önerim olacak; güveçte türlü yaparken tavuk eti pek gitmiyor yani biraz kabak tadı veriyor , güveçte kırmızı etten vaz geçme (güvece konulacak et için; dana döş veya yağsız kaburga en ideal )...
Çağların bilgeliğini ara fakat dünyaya bir çocuğun gözleriyle bak !
Kullanıcı avatarı
Dreamer
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 99
Kayıt: 02-07-2005 17:41

Mesaj gönderen Dreamer »

excalibur sen bu yemek işinden baya anlıyorsun:) haklısın kırmızı et daha güzel oluyor ama sağlık açısından tavuk eti tercih etmekte fayda var. Ayrıca güzel tariflerini bizimle paylaşırsan kendi adıma memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
excalibur
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 375
Kayıt: 15-08-2005 20:19

Mesaj gönderen excalibur »

Dreamer, sizin kadar bilmem olası değil, benimkisi öncedende ifade ettiğim gibi piknik türü gezilerde yapılan et yemekleri ve güzel vakit geçirmek için amatörce bir uğraş...
Çağların bilgeliğini ara fakat dünyaya bir çocuğun gözleriyle bak !
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir