Yeşil zeytin nasıl yapılır?

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Yeşil zeytin nasıl yapılır?

Mesaj gönderen taNGo »

Kimilerinin severek yediği, kahvaltı sofralarını süsleyen yeşil zeytin nasıl yapılır biliyor musunuz?

Resim

Yeşil zeytin yapmak aslında sanıldığı kadar zor değil. Tarifi doğru bir şekilde uygularsanız kolay bir şekilde evde lezzetli yeşil zeytinler yapabilirsiniz.

Evde yeşil zeytin yapımı
Aşağıdaki tarifi inceleyerek evde yeşil çizik zeytin nasıl yapılır? öğrenebilirsiniz.
Not: Alttaki tarif 1 kilogram yeşil zeytine göre verilmiştir. Yapacağınız zeytin kilosuna göre kullanacağınız malzeme miktarını aynı oranda azaltabilir veya arttırabilirsiniz.

Resim

Malzemeler
  • 1 kg yeşil zeytin
  • İçme suyu
Yapılışı
  • Öncelikle zeytinleri iyice yıkayın.
  • Yıkadığınız zeytinleri tek tek bıçak ile çekirdeğine ulaşacak şekilde bir kaç yerinden çizin.
  • Daha sonra zeytinleri hava almayan kavanoz veya bidonlara yerleştirerek üstlerine alabildiğince içme suyu doldurun.
  • Kavanoz veya bidonların kapağını kapatın ve 10 gün boyunca her gün aynı saatte suyunu değiştirerek tekrar kapaklarını kapatın.
  • 10 günün sonunda zeytinlerin acı tadı gitmiş olacaktır. Artık lezzetini alması için salamura işlemine geçebilirsiniz.
Salamura yeşil zeytin nasıl yapılır?
Yaptığınız zeytinlerin tadının lezzetli olması ve yenilebilir hale gelmesi için salamura yapmanız gerekiyor. Altta evde salamura zeytin nasıl yapılır? tarifini bulabilirsiniz.

Malzemeler
  • Üstteki tarife göre acı tadını aldırdığınız 1 kg yeşil zeytin
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 adet limon suyu
Yapılışı
  • Zeytinleri salamura hale getirmek için öncelikle üstteki tarifteki gibi 10 gün boyunca her gün su değişimi yaparak beklettiğiniz zeytinlerin bütün suyunu boşaltın.
  • Kavanoza veya bidona 1 kg zeytine 2 adet limonun suyu ve 2 yemek kaşığı kaya tuzu olacak şekilde malzemeleri ilave edin.
  • Limon ve kaya tuzu eklediğiniz kavanoza veya bidona tekrar alabildiğince içme suyu doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
  • Kavanozu veya bidonu kuru ve serin yerde 4 gün boyunca ağzını açmadan beklettikten sonra zeytinlerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir