Tuzluk ve karabiberlik delikleri

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Tuzluk ve karabiberlik delikleri

Mesaj gönderen taNGo »

Tuzluk ve biberlik takımlarının bazılarında tek delikli ve çok delikli olmak üzere iki farklı kap bulunur. Bazı yeni çıkan tuzluk ve biberlik modellerinde ise kaplardan birinin delik sayısı diğerine göre daha azdır.

Bu kaplardan; tek delikli ya da az delikli olanına Tuz, çok delikli olanına ise Karabiber koyulur. Günümüzde bir çok işletme bunun tam tersini uygulamaktadır. Dolayısıyla yanlış uygulanan bir yöntemdir ve doğru olduğu sanılmaktadır. Bir çok Avrupa mutfağında tuzluk ve karabiber delikleri tuz, tek ya da az delikli kaba; karabiber ise çok delikli kaba koyularak uygulanmaktadır.

Resim

Özetle; karabiber, tuza göre daha hafif ve ekilmesi daha zor olduğundan çok delikli kaba konması yemeklere ekimini kolaylaştıracaktır. Tuz ise daha akışkan olduğu için tek delikli kapa konulması uygundur.
Dreams
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir