Vişne reçeli nasıl yapılır?

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Vişne reçeli nasıl yapılır?

Mesaj gönderen taNGo »

Yazın en güzel meyvelerinden biri olan vişne, tadının hafif ekşi olmasından dolayı reçel yapımında da kullanılır. Hatta reçel diyince akla ilk gelen meyvelerden biri vişnedir. İşte size nefis bir vişne reçeli tarifi...

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Vişne reçeli tarifi için malzemeler:
Sapları ve çekirdekleri ayıklanmış 1 kg (1000 gr) vişne
1 kg toz şeker
1,5 çay kaşığı limon tuzu veya limon suyu
2 çay kaşığı tereyağı

Vişne reçeli hazırlanışı:
- Çekirdek ve sapları düzgünce ayıklanmış vişneleri suyunu süzmeden bir tencere koyun, üzerine toz şekeri ilave ederek kapağını kapatın ve 7 - 8 saat bekletin.
- Bekletme süresi sona erdikten sonra tencereyi orta ateşte yanan ocağa koyun. Hafif ısınınca tencereye 2 çay kaşığı tereyağını ilave edin. Tereyağı vişne reçelindeki pembe renkli köpük oluşumunu en aza indirgemek ve reçelin berrak olmasını sağlamak için kullanılır.
- Tereyağını ekledikten sonra kısık ateşte reçeli kaynamaya bırakın, bir süre sonra limon suyu veya limon tuzunu ilave edin.
- Reçel kaynayıp kıvamını aldıktan sonra ocağı kapatın ve reçeli yayvan bir tepsiye veya kavanozlara boşaltarak üzerini tülbent ile örtün ve 2 gün boyunca ara ara karıştırarak güneşin altında koyulaşana kadar bekletin. Reçel iyice koyulaşıp kıvamını aldıktan sonra buzdolabına koyabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: Eğer reçeli güneşte bekletemiyorsanız, iyice koyulaşana kadar ocakta kaynatmaya devam edebilirsiniz. Ancak güneşte bekletilen reçelin ömrü daha uzun; ayrıca tadı, berraklığı ve kıvamı daha güzel olur.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir