Vişne şurubu nasıl yapılır?

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Vişne şurubu nasıl yapılır?

Mesaj gönderen taNGo »

Marketten, pazardan aldığınız ya da bahçenizden topladığınız vişneleri vişne suyu ya da vişne şurubu yaparak kendiniz içebilir, çocuklarınıza ve sevdiklerinize içirebilirsiniz. İşte size güzel bir vişne şurubu tarifi...

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Vişne şurubu yapımı için malzemeler:
Yarım kilo (500 gr) vişne
2 su bardağı toz şeker
2,5 litre su
1/2 limon suyu

Vişne şurubu hazırlanışı:
- Vişneleri iyice yıkayın saplarını ve çekirdeklerini çıkarın.
- Bir tencereye çekirdekleri ve sapları ayıklanmış vişneleri, şekeri ve suyu koyun.
- Orta yada düşük dereceli ocak ateşinde kaynatın.
- İyice kaynadıktan sonra vişne suyuna renk gelmesi ve tadını güzelleştirmesi için limon suyunu ekleyin.
- Kısık ateşte vişneler iyice büzüşene kadar bir süre daha kaynatın.
- İyice kaynadıktan, ve vişne suyu rengini iyice aldıktan sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.
- Bir süre sonra soğuyan vişne suyunu süzerek sürahiye boşaltın ve buzdolabına koyun. Daha sonra afiyetle içebilirsiniz.

Not: Suyunu süzdüğünüz vişneleri kek gibi tariflerde kullanabilirsiniz.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir