Damla Sakızlı Tirokroket

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
asliuzun
New Friend
New Friend
Mesajlar: 13
Kayıt: 22-09-2010 14:31

Damla Sakızlı Tirokroket

Mesaj gönderen asliuzun »

Malzemeler:

Yaklaşık 36 parça,4cm lik çaplarda
½ - ¾ bardak un
½ çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
1 bardak rendelenmiş gravyer peyniri veya kasseri peyniri veya diğer herhangi bir koyun peyniri
1 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
2 çay kaşığı damla sakızı kristali(tuzla havanda dövülmüş olacak)
½ bardak iyi doğranmış maydanoz
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Zeytin yağı veya başka bir yağ(kızartmak için)

Hazırlanışı:

1)Un ve kabartma tozunu bir kaba koyun.Başka bir kapta yumurtayı mikserle karıştırın.Karışım köpüklü bir görünüme geldiğinde un/kabartma tozu karışımını ilave edin.İyice karışana kadar çırpın.Peynirleri,damla sakızını maydanozu ve biberi ekleyin.Tadarak tuz seviyesini damak tadınıza göre ayarlayın.

2)1buçuk bardak kadar unu geniş bir tavaya serpin veya parşömen kağıt kullanabilirsiniz.Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve yassı bir şekil verince una bulayın

3)Geniş bir tavaya 1,5cm yağ koyun ve ısıtın.(Kızdırmayın)
3 veya 4 kroket (tavanın alışına göre yapışmamaları gerekir)
Sıcak yağa bırakılır.Sarılaşana kadar kızartın ve her yönünün pişmiş olmasına dikkat edin.Kağıt mendil yerleştirdiğiniz bir tabağa çıkartın ve sıcak servis edin. alıntı http://www.damlasakizi.org
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir