SoSlar...

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
g_burcak_s
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 165
Kayıt: 12-07-2006 16:03

SoSlar...

Mesaj gönderen g_burcak_s »

burgunyon sos
MALZEMELER
4-5 kişilik

1 tatlı kaşığı margarin
1 küçük ince doğranmış soğan
2 dal maydanoz
¼ defne yaprağı
10 adet tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
75 cl. Burgunyon şarap yada kırmızı şarap

HAZIRLANIŞI
Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin. Ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin. Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin. İyice karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve süzün. Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz.

acılı portakal sosu


MALZEMELER
2 Çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
6 Çorba kaşığı portakal suyu
2 Adet kıyılmış acı kırmızı biber
1 Çorba kaşığı biber salçası
½ Su bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırın
Kullanıcı avatarı
g_burcak_s
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 165
Kayıt: 12-07-2006 16:03

Mesaj gönderen g_burcak_s »

acılı sos

MALZEMELER
300 gr soyulmuş domates
5 adet fesleğen yaprağı
2 adet acı kırmızı biber
3 diş sarmısak
tuz

HAZIRLANIŞI
Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz soldurun. Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın. 15 dk kadar pişirin. Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise,tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin. Bu sosu makarnanın için kullanabilirsiniz.

beyaz tavuk sosu
MALZEMELER
4-6 kişilik

2 ½ su bardağı kaynar tavuk suyu
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
az tuz

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yağı koyup eritin, orta ateşte unu ekleyin ve karıştırarak 3 dakika kavurun ateşten alın. Tuzu ekleyin, beş dakika dinlendirin. Sonra karıştırarak tavuk suyunu yedirin. Orta ateşte karıştırarak kaynatın, ağır ateşte zaman zaman karıştırarak on dakika pişirin. Süzdükten sonra kullanın.
Kullanıcı avatarı
erdem55kara
New Friend
New Friend
Mesajlar: 3
Kayıt: 02-12-2008 20:30

Mesaj gönderen erdem55kara »

selam arkadaşlar. ben çig köfte yanında yenilebilecek Adıyaman bölgesi olabilir.birsos tarifi arıyorum.bilenler yardımcı olursa sevinirim.şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
rulet
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 48
Kayıt: 06-01-2009 04:59

Mesaj gönderen rulet »

Güzel paylaşımdı teşekkürler
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir