DiYeT TaRiFLeRi

Yazar: »


Yemek Tarifleri forumunda bulunan DiYeT TaRiFLeRi konusunu görüntülüyorsunuz...

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

DiYeT TaRiFLeRi

Mesajgönderen g_burcak_s » 16-07-2006 14:28

ReJim yapmak isteyenler, yapanlar için...

BADEMLİ TAVUK

1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105 mg kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium bulunur.


Malzemeler ; 8 kişi için
2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
½ Kg Taze Mantar
½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem
½ çay fincanı Un
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber

Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.

1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin.

Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır.

Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır.


KÖRİLİ PATATES ve NOHUT
Hint Mutfağı - Vejeteryan



Malzemeler ; 4 kişi için


250 gr Nohut

1 adet küçük Havuç

1 adet irice Patates

2 adet Domates

1 bardak Su

2 sap Yeşil Soğan

¼ çay kaşığı Hindistan Cevizi

Köri

Tuz, Karabiber

Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin.

Önce patatesleri hafifçe haşlayınız. Küçük küçük kesiniz.

Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu, hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates, yeşil soğan, hindistan cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde karıştırınız. Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa, biraz su katınız.

Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile servis yapınız.
Paylaş:
Kullanıcı avatarı
g_burcak_s
Fast Friend
Fast Friend
 
Mesajlar: 165
Kayıt: 12-07-2006 16:03

Mesajgönderen g_burcak_s » 21-07-2006 14:27

(Salade du Jardinier)


Hazırlık : 1 saat Pişirme : 30 dak
Malzemeler ; 6 kişi için

1 Kg Kuşkonmaz

250 gr Taze Yeşil Fasulye

1/2 Karnabahar

1 Salatalık

1 demet Turp

1 Göbek Salata

1 adet Kuru Soğan

1 demet Maydanoz

2 dal TarhunOtu

1 demet Tere

SOSU

4 yemek kaşığı Zeytinyağ

1 yemek kaşığı Sirke

Tuz, Karabiber

Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1'er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün.

Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın.

Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın.

Üzerini turplarla süsleyin
Kullanıcı avatarı
g_burcak_s
Fast Friend
Fast Friend
 
Mesajlar: 165
Kayıt: 12-07-2006 16:03

Mesajgönderen grace » 22-07-2006 14:50

Devamını da bekleyerek teşekkürler diyorum..
Yaşamak ne güzel şey;
Anlayarak usta bir kitap gibi
Bir sevda şarkısı duyup
Bir çocuk gibi şaşırarak yaşamak..

Nazım Hikmet
Kullanıcı avatarı
grace
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
 
Mesajlar: 3676
Kayıt: 13-02-2006 13:55

Mesajgönderen g_burcak_s » 17-09-2006 14:57

bence bu kanu sabitlensede herkes buraya diyet tarifi eklese iyi olmaz mı?
Kullanıcı avatarı
g_burcak_s
Fast Friend
Fast Friend
 
Mesajlar: 165
Kayıt: 12-07-2006 16:03

Mesajgönderen taNGo » 17-09-2006 15:04

Sabitlendi.
Dreams
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
 
Mesajlar: 3935
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden

Mesajgönderen TriniTy » 26-09-2006 15:42

Bir su bardağı için
1-2 adet avakado yaprağı,
1 çay kaşığı yeşil çay,
küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü,
1 çay kaşığı rezene tohumu
bunlar hepsi sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak.
Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek.
Yemeklerden bir müddet sonra içebilirsiniz.
Resim
Kullanıcı avatarı
TriniTy
Super Friend
Super Friend
 
Mesajlar: 505
Kayıt: 24-07-2006 17:07

Mesajgönderen TriniTy » 26-09-2006 15:50

Sabahları kalkar kalkmaz 1 bardak ılık suyun içine yarım tatlı kaşığı bal,
10 damla limon konarak hazırlanan ballı limonlu su diyet yapanların yanısıra
sağlıklı kalmak isteyenlerin de içebileceği bir reçete.
Resim
Kullanıcı avatarı
TriniTy
Super Friend
Super Friend
 
Mesajlar: 505
Kayıt: 24-07-2006 17:07


Dön Yemek Tarifleri

  • Benzer başlıklar
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bilgilendirme

Sitemize kayıt olan bazı kullanıcılar forumlarımıza mesaj/başlık/konu/içerik gönderme veya yazma yetkisine sahip olurlar.Bu nedenle bu kayıtlı kullanıcılar sitemiz üzerine ya da forumlarımıza direkt olarak (önceden onaysız) mesaj gönderebilmektedirler. turkiyeforum.com yöneticileri ve yardımcıları bu kullanıcılar tarafından yayınlanabilecek her türlü uygunsuz, etik kurallara aykırı, site kurallarımıza aykırı, telif haklarının ihlalini içeren, yasa dışı v.b. içerikleri/mesajları/ögeleri tespit eder etmez derhal ilgili konuyu/mesajı/başlığı/yazıyı site üzerinden sileceklerdir/yayından kaldıracaklardır ve gerekirse kullanıcının IP adresini tespit edip ilgili kullanıcıyı siteden uzaklaştıracaklardır. Yine de her türlü duruma karşı tarafımızdan tespit edilemeyen, gözümüzden kaçan, takip edilemeyen bu tarz ilgili kurallara ya da yasalara aykırı unsurlar bulursanız İletişim formunu ya da admin @ turkiyeforum.com e-posta adresini kullanarak bize bildirebilirsiniz.

cron