1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı pirinç
1 iri kuru soğan
3-4 taze soğan
1 orta boy havuç, rendelenmiş
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane, arzuya göre
1/2 yemek kaşığı sumak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon
tuz, karabiber
Hazırlanması:
Yeşil mercimeği üstünü 1 parmak geçecek kadar haşlayın. (pişmemişse su ekleyip haşlamaya devam edin) pirincide yıkayıp ayrı bir tencerede haşlayın.
Mercimeği süzün, pirinçle karıştırın. Soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun. Havucu ekleyip 2-3 dakik. daha kavurun ve mercimek ile pirincin üzerine ekleyin
Yeşillikleri doğrayın, baharatlar ve limon suyu ile salataya ekleyin.
hayır uydurmadım yeşil mercimekle yapılan pek çok salata tarifi vardır. birde bat denen bir çeşiti var tokatlılar yapıyor ama denemeye deymeyeceğini düşünüyorum...