Carpaccio (Karpaçyo) nedir?

Bu forumda bildiğimiz / bilmediğimiz ya da dilimize yabancı gelen terimlerin, sözcüklerin anlamları ve sözlük karşılıkları bulunur.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Carpaccio (Karpaçyo) nedir?

Mesaj gönderen taNGo »

Carpaccio, ince dilimlenmiş çiğ sığır etinden yapılan İtalya'ya ait zeytinyağlı bir yemek mezesi türüdür. Dana Carpaccio ya da Sığır Carpaccio olarak da bilinir. Türkçe'de Karpaçyo olarak okunur.

Bu meze adını 15. yüzyılda yaşamış İtalyan ressam Vittore Carpaccio'dan almaktadır. Carpaccio mezesinin en önemli özelliği çiğ bonfile etinin çok ince bir şekilde dilimlenerek yapılmasıdır. Genelde üzerine zeytinyağı dökülerek ve parmesan peyniri ile süslenerek servis edilir. Ayrıca bu meze pizzaların üzerinde kullanılarak Carpaccio Pizza (Karpaçyolu Pizza) olarak da servis edilmektedir.

Resim
Carpaccio
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir