Son dönemlerde bilim insanları tarafından, düzenli olarak tüketildiğinde yaşlanmayı geciktirdiği belirtilen Çörek Mantarı, yayvan şapkalı, hoş kokulu, çiğ olarak da yenilebilen bir mantar türüdür. Bilimsel adı: Boletus edulis dir.
Çörek mantarı nasıl pişirilir?
Çörek mantarı, normal kültür mantarı ya da istiridye mantar gibi sote şeklinde ocakta pişirilerek yenebilir. Ayrıca ızgara veya fırında yapılabilir ve değişik soslarda kullanılabilir.
Çörek mantarı faydaları
- İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı geciktirir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.
- Hücre yenileyici özelliğe sahiptir.
- Kemikleri güçlendirici etkisi vardır.
Çörek mantarı hangi mevsimde olur?
Çörek mantarı ilkbahar ya da sonbahar gibi yağışlı ve nemli mevsimlerde yetişir.
Çörek mantarı fiyatı
Çörek mantarı diğer mantar türleri gibi kilosuna göre değişen fiyatlarda satılmaktadır.