Reklam Alanı
Zaman: 25 Temmuz 2014, 19:01

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]


Eğer sitemizi ilk kez ziyaret ediyorsanız, lütfen Kurallar ve Sıkça Sorulan Sorular sayfalarımızı okuyunuz. Forumlarımıza mesaj gönderebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir. Forumlarımızdaki mesajları görüntülemek için forumlar sayfamızdan istediğiniz forumu seçip ziyaret edebilirsiniz.



Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Yılbaşına Özel Menü
MesajGönderilme zamanı: 08 Aralık 2005, 15:16 
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 19 Ekim 2005, 10:45
Mesajlar: 1642
Yaş: 27
Konum: İzmir
Fırında Tavuk
6 kişilik
Malzemesi:
1 butun tavuk, 150 gr tavuk göğüs eti 100 gr tavuk ciğeri, 2 çorba kaşığı margarin, Yarım su bardağı sıcak süt, 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi, 2 soğan, 2 diş sarımsak, 1 yumurta, 2-3 dal maydanoz, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı sıcak su, Tuz, karabiber. Hazırlanışı:
Tavuk göğüs etini ve ciğeri küp küp doğrayın. Soğanları soyup kıyın, sarımsakları soyup ezin. Maydanozu temizleyip kıyın. Margarini geniş bir tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Ciğer ve göğüs etini ilave edip sürekli karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar kavurun. Sıcak süt ve ekmek içini ekleyip karıştırın. Koyu bir sos haline gelince ateşten alın ve ılınmaya bırakın. Maydanoz, yumurta, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Tavuğu yıkayıp süzün ve içini hazırladığınız karışımla doldurun. Açık kısmını mutfak ipiyle dikin ya da birkaç kürdanla tutturarak kapatın. Tavuğun üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. Yağlanmış fırın kalıbına alıp sıcak suyu ekleyin. Kalıbın üzerini alüminyum kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp alüminyum kağıdı alın ve tavuğun üzeri iyice kızarıncaya kadar 10 dakika daha fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın.

***********

Maydanozlu rosto
6 kişilik
Malzemesi:
600 gr dana rosto, 2 demet maydanoz, 3-4 dilim salam, 2 diş sarımsak, 1 defne yaprağı, 2 diş karanfil, Yarım tatlı kaşığı hardal, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı kekik, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Salamları ince şeritler halinde kıyın. Karanfilleri ezin. Defne yaprağını ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Salam, karanfil, defne yaprağı, sarımsak, hardal, 2 kaşık sıvıyağ, kekik, bir tutam tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. 5 dakika dinlendirin. Kalan sıvıyağı tencerede kızdırın. Rostoyu tencereye alıp sık sık çevirerek her tarafı kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyip eti yerleştirin. Hazırladığınız baharatlı karışımı etin her tarafına sürün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı firma verip 5 dakika pişirin. Sıcak suyu etin üzerine gezdirerek dokun. Kalıbın üzerini alüminyum kağıtla kapatın. Tekrar firma verip 30-35 dakika pişirin. Maydanozu temizleyip iri iri doğrayın ve düz bir tabağa alın. Eti fırın kalıbından alıp maydanoza bulayın. Etin pişme suyunu bir kaba alıp yüksek ateşte bir kaç dakika pişirin. Eti dilimleyip sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

**********

Yılbaşı pudingi
6 kişilik
Malzemesi:
1 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 4 yumurta sarısı, 1.5 çorba kaşığı nişasta, 1 kahve fincanı tozşeker, 5 su bardağı süt kreması, 4 çorba kaşığı sade jöle, 2 çorba kaşığı rendelenmiş
çikolata, 10-15 kahve çekirdeği.
Hazırlanışı:
Sütü tencereye alıp vanilyayı ilave edin ve kaynatın. Yumurta sarıları, nişasta ve tozşekeri derin bir kaba alıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak sütü azar azar yedirerek ilave edin.
Karışımı tencereye alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Puding kıvamına alınca ateşten alıp jöleyi ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Süt kremasının bir bardağını süsleme için ayırın. Kalan süt kremasını koyulaşıncaya kadar çırpın ve hazırladığınız pudinge ilave edin. Karışımı mikserle çırpın, ıslatılmış yuvarlak kalıba dökün. Buzdolabında iyice katılaşıncaya kadar bekletin. Pudingi kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Kalan süt kreması, çikolata ve kahve çekirdekleriyle süsleyip servis yapın.

************

Baharat Soslu Mısırlı Antre
4 kişilik
Malzemesi:
2 adet pırasa, 250 gr. Konseve mısır, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, Yarım su bardağı süt
4 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı toz maya, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı galeta unu, Tuz , biber.
Sos için
Yarım su bardağı tavuk suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı limon suyu, Yarım çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı karışık baharat, kekik, nane, adaçayı, fesleğen, biberiye ve kıyılmış maydonoz.
Hazırlanışı:
Sos için gereken malzemeleri bir kavonoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun . Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın . Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika sote edin .
Fırını 180 dereceye ayarlayın . Yumurta , yumurta akı , süt , un , maya , mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın . Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin . Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün .
Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin. Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin. Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin.
Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın. Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Hazırladığınız kavonozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın.

********

Zeytinli Patates Salatası
6 kişilik
Malzemesi:
1 kg. Patates, 3 adet yumurta sarısı, 1 demet dereotu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, Tuz , karabiber, 300 gr. Biberli yeşil zeytin
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin. Yumurta sarılarını ilave edip karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Zeytinleri dilimleyin.
Hazırladığınız patates püreli karışımı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Dereoyunu yıkayıp ince kıyın. Patatesli yumurtalı karışıma ilave edip iyice karıştırın.
Yuvarlak ve derin bir kabın içini streç folyo ile kaplayın. Zeytin dilimlerini, kasenin dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde aralıksız dizin.
Püreyi zeytinleri bozmadan kaşık kaşık dökün ve bastırın. Kaseyi düz servis tabağına ters çevirerek salatayı çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.


***********

Yılbaşı kurabiyeleri
Malzemeler:
200 gr margarin, 200 gr pudra şekeri, 3 adet yumurta, 12 gr kabartma tozu, 400 gr un, 5 gr tuz, 50 mi süt.
Sosu için:
20 ml süt, 100 gr pudra şekeri
Hazırlanışı:
Margarini ve şekeri iyice karışana kadar yoğurun. Sonra yumurtayı ekleyerek çırpın Una kabartma tozu ve tuzu ilave edin ve karıştırın. Son olarak sütü ekleyip buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamura şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıdaki fırında yaklaşık 10 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten hemen sonra pudra şekeri ve süte hatırın ve servis edin.

************

Tarçın ve zencefilli kurabiye
Malzemeler:
135 gr margarin, 180 gr esmer şeker, l adet yumurta, 225 gr un, 5 gr karbonat, 5 gr tarçın, 50 gr toz zencefil.
Hazırlanışı:
Margarini ve şekeri iyice karısana kadar yoğurun. Yumurtayı ekleyerek homojen bir hal alana dek çırpın. Diğer malzemeleri de ilave ederek elde edeceğiniz hamuru yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin. Oklavayla açacağınız hamuru istediğiniz şekilde keserek 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.

***********

Frambuaz soslu çikolatalı profiterol
Profiterol için:
200 ml su, 80 gr yağ, 120 gr un, 4 adet yumurta.
Krema için: 200 ml süt, 20 gr margarin 50gr şeker, 2 adet yumurta, 10 gr mısır unu, 50 ml süt
Hazırlanışı:
Profiterol için: Yağı eritip, suyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra unu ekleyerek koyulaşana dek karıştırın. Bu sırada yumurtaları yavaşça ekleyerek tamamen karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. İşlem bitince bir kaşık ya da krema sıkma tüpü yardımıyla yuvarlak şekil vererek daha önceden yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika kadar pişirin.
Kreması için:
Yağı eritin, şekeri ve 200 ml sütü ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurta, mısır unu ve 50 ml sütü hamur kıvamına gele-ne kadar iyice karıştırın. Bu karışımı ocağın üstünde kaynamaya bıraktığınız süte ekleyin ve koyu kıvama ulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra bir tabağa döküp soğumaya bırakın. Son olarak profiterol toplarının arkalama bir delik açın ve kremayı içine doldurun. Üstüne çikolata ve frambuaz sosu dökerek servis edin.

*************

Krem Karamel
(6 kişilik)
Malzemeler:
1 lt süt, 6 adet yumurta sarısı, 30 gr mısır nişastası, 10 gr mısır unu, 10 gr toz vanilya, 200 gr şeker.
Hazırlanışı:
Bir tencerede sütü önceden kaynatarak soğumaya bırakın. Soğumuş olan süte mısır unu ve mısır nişastasını ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak çırpılmış 6 adet yumurta sarısını, şekeri ve toz vanilyayı da ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 20 gr şekeri bir tavada yakarak karameli hazırlayın. Büyük bir kalıbın altına önce hazırlamış olduğunuz karameli yayıp üzerine pişirmiş olduğunuz muhallebiyi dökün. Buzdolabında 30 dakika bekletip narla süsledikten sonra servis yapabilirsiniz.

*************

Elmalı Milföy
(8 kişilik)
Malzemeler:
20 adet miltöy, 2 adet elma, 20 gr ceviz, 1 yumurta, 10 toz şeker, pudra şekeri.
Hazırlanışı:
Milföylerin 10 tanesinin ortasını bir bıçakla X şeklinde kesin. Elmaları rendeleyip, ceviz, tarçın ve toz şekele kanştirarak bir iç hazırlayın. Kesilmemiş olan 10 adet milföyün ortasına ikişer yemek kaşığı iç malzemesi koyup, üzerlerine X şeklinde kesilmiş olan milföyleri kapatın. Bir su bardağını kalıp olarak kullanarak milföyleri yuvarlak bir şekilde kesin. Tepsiye aldığınız milföylerin üzerine yumurta sarısı sürerek, 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Pişmiş olan milföylerin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.


*********

Kestaneli hindi
(6 kişilik)
Malzemeler:
2 kg'lık hindi, 500 gr bayat ekmek, 200 gr konserve ananas, 50 gr yabanmersini, 10 brüksellahanası, 15 kestane, 3 yumurta, Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat, 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber, 4-5 diş karanfil, 1 tutam biberiye, 1 çay kaşığı kekik, 7 çay kaşığı tarçın, Yarım kahve fincanı kuşüzümü, 1 kahve fincanı dolmalık fıstık, 2 çay bardağı sıvıyağ, Tuz Süsleme için:
2-3 dilim portakal, 3-4 dilim kivi, 3-4 dilim elma,
Hazırlanışı:
Brüksellahanalarını temizleyip tuzlu suda haşlayın ve süzün. Ananasları küçük küçük doğrayın. Kestanelerin üzerini çizip haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. Bayat ekmeği küp küp doğrayıp derin bir kaba alın. Yumurta, ananas, muskat, karabiber, karanfil, kekik, biberiye, tarçın, kuşüzümü, dolmalık fıstık ve tuzu ekmeğe ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız harcı temizlenmiş hindinin içine doldurup açılmaması için mutfak ipi ile bağlayın. Fırın kalıbına yerleştirip üzerine sıvıyağ gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 1.5 saat pişirin. Folyoyu çıkarıp üzeri kızarıncaya kadar pişirip fırından alın. Hindiyi servis tabağına alıp sıcak fırında bekletin. Suyunu tavaya alıp yabanmersinini ilave edin ve koyu sos kıvamında pişirin. Hindinin çevresini hazırladığınız sos, kestane, brüksellahanası, portakal, elma ve kivi dilimleri ile süsleyip servis yapın.

***************

Armutlu ve çikolatalı tart
(6 kişilik)
Malzemeler:
Tart hamuru için:
1.5 su bardağı un, 1 çay bardağı acı kakao, 2 çorba kaşığı pudraşeker, 100 gr margarin, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta, 50 gr bitter çikolata
İç malzeme:
8 armut, 1.5 çay bardağı su, 2 çay bardağı tozşeker, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası,
2 çorba kaşığı su.
Süsleme için:
2-3 tarçın ve bir kaç vanilya çubuğu
Hazırlanışı:
Tart için; margarini oda ısısında yumuşatıp küçük küçük doğrayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Kakao, kabartma tozu, şeker, yumurta ve margarini ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamura top şekli verin. Üzerini streç folyo ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dört armutu ince ince dilimleyin. Tencereye alıp 1 çay bardağı su ve tozşekerin yarışını üzerine ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan armutları soyup küp küp doğrayın. Ayrı bir tencerede kalan su ve şekerle iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Çatalla ezerek püre haline getirin. Nişastayı 2 kaşık suyla karıştırıp armut püresine ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pelte kıvamında pişirin.
412x36 santimlik dikdörtgen kalıbı alüminyum folyo ile kaplayıp tart hamurunu yayın. Üzerini çatalla yer yer delip alüminyum folyo ile kapatın. 1 avuç dolusu nohudu folyonun üzerine serpiştirin. Hamuru önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Üzerindekileri kaldırıp soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip soğuk tartın tabanına ve kenarlarına bir fırçayla sürün. Buzlukta 5 dakika katılaşıncaya kadar bekletin. Hazırladığınız armut püresini ekleyip yayın. Armut dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde pürenin üzerine dizin. Buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin. Tarçın ve vanilya çubuklarıyla süsleyip dilimleyerek servis yapın.

*********

Bademli Yılbaşı Böreği
8 kişilik
Malzemesi:
150 gr. Taze fasulye, 1 adet kırmızı salçalık biber, 1-2 havuç, 1 adet portakal, 2 çorba kaşığı , un, 1 limon, 1 kahve fincanı badem
Hamur için
3 çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı un, 6 yumurta, 1 tatlı kaşığı toz şeker, Yarım su bardağı ılık su, 1 çorba kaşığı toz maya, 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Taze fasulyeler ile kırmızıbiberi ayıklayıp küçük küpler halinde doğrayın. Tavaya alıp bir miktar sıcak su ve tuz ekleyin. 3 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin ve süzün. Sebzeleri kağıt havlu üzerine yayın.
Havucu küp küp doğrayın ve kaynar tuzlu suda hafif haşlayıp süzün. Portakal ve limon kabuğunu ince şeritler halinde kesip sıcak suda 1 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu üzerine alın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ıstın.
Tereyağını eritin. Yumurtaları ekleyip çırpın. Mayayı tuz ve şekerle birlikte ılık suda eritin. Unun ortasını açıp mayayı ekleyin. Yumurtalı karışımı, portakal ve limon kabuklarını ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp 15 dakika bekletin.
Kalıbı yağlayıp un serpin ve hamuru yerleştirin. Sebzeleri iki kaşık unla karıştırıp hamurun üzerine yayın. Bademleri serpin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 150 derecede 20 dakika daha pişirin. Dilimleyip servis yapın.

************

Kestaneli Kup
4 kişilik
Malzemesi:
600 gr. Kestane, 1 çorba kaşığı kakao, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı likör,
1.5 su bardağı çırpılmış süt kreması
Süsleme İçin
Çırpılmış kremşanti, Kakao
Hazırlanışı:
Kestanelerin kabuğunu bıçakla çizin . Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave ederek yaklaşık 40 dakika haşlayın . Kestaneleri soyup robotta püre haline getirin .
Kakao , 2 çorba kaşığı pudra şekeri , 1 tatlı kaşığı likör ve çırpılmış süt kremasını kestane püresine ekleyin . Robotun orta devir hızında 1 dakika kadar karıştırın .
Hazırladığınız kestaneli kremayı kaşık kaşık alarak sıkma torbasına doldurun . Buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin . 4 tane servis kupunu buzdolabına alıp soğutun .
Krema sıkma torbasını buzdolabından alın . Yıldız uç kullanarak kremayı , soğuk kuplara sıkarak paylaştırın . Çırpılmış soğık kremşanti ve kakao ile süsleyip servis yapın .

**************

Fırında portakallı ördek
(6 kişilik)
Malzemeler:
Bir ördek, 2 portakal, 2 bardak haşlanmış balkabağı, l yemek kaşığı bal, 3 orta boy soğan, 1/2 bardak ekmek İçi, 1/2 bardak ceviz, 2 yemek kaşığı margarin, 2 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik, 2 adet haşlanmış ve dilimlenmiş havuç, 2 adet haşlanmış ve dilimlenmiş kabak, l adet haşlanmış yeşil soğan, 6 adet patates kroket, 6 adet büyük boy mantar.
Hazırlanışı:
Ördeğin üzerine karabiber ve tuz serpin. Bir portakalı ikiye bölüp ördeğin içine yerleştirin. Daha önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
Garnitürler için:
Balı balkabağı-nin üzerine surun ve 5 dakika fırında bekletin. Soğanların içini oyarak çıkartın. Ekmek içi, ceviz, margarin ve yeşil ligi karıştırdıktan sonra tuz ve karabiber ekleyerek soğanın içîne doldurun. Soğanlar pişene kadar fırında bekletin. Havuç ve kabakları ince uzun bir şekilde kesin ve bir demet şeklinde yeşil soğanla bağlayın. Mantarları kızmış tavada sote edip tuz ve biber ekleyin. Patatesleri derin bir tavada kızartın. Tüm bu İşlemleri tamamladıktan sonra ördeği büyükçe bir servis tabağına yerleşti-rin. Bir portakalı dilimleyin ve ördeğin üzerine dizin. Diğer garnitürleri de tabağın etrafına yerleşti-rerek servis yapın.



Paylaş:
  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz


Yeni konular Yeni konular Site haritası Site haritası

© 2003, 2014 Türkiye Forum | Kullanım Koşulları | Gizlilik İlkeleri | Geçerli XHTML | CSS | Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye
phpBB SEO

Reklam Alanı

Sitemize kayıt olan bazı kullanıcılar forumlarımıza mesaj/başlık/konu/içerik gönderme veya yazma yetkisine sahip olurlar.Bu nedenle bu kayıtlı kullanıcılar sitemiz üzerine ya da forumlarımıza direkt olarak (önceden onaysız) mesaj gönderebilmektedirler. turkiyeforum.com yöneticileri ve yardımcıları bu kullanıcılar tarafından yayınlanabilecek her türlü uygunsuz, etik kurallara aykırı, site kurallarımıza aykırı, telif haklarının ihlalini içeren, yasa dışı v.b. içerikleri/mesajları/ögeleri tespit eder etmez derhal ilgili konuyu/mesajı/başlığı/yazıyı site üzerinden sileceklerdir/yayından kaldıracaklardır ve gerekirse kullanıcının IP adresini tespit edip ilgili kullanıcıyı siteden uzaklaştıracaklardır. Yine de her türlü duruma karşı tarafımızdan tespit edilemeyen, gözümüzden kaçan, takip edilemeyen bu tarz ilgili kurallara ya da yasalara aykırı unsurlar bulursanız İletişim formunu ya da admin @ turkiyeforum.com e-posta adresini kullanarak bize bildirebilirsiniz.