|
Haberler forumunda Yeni RTÜK'ün ilk yasağı konu başlığının kısa özeti; http://www.milliyet.com.tr/2005/07/28/son/resim/sontur27.jpg Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), popçu Gülşen'in seslendirdiği, Sezen Aksu'nun ünlü 'Sarışınım' şarkısının klibini 'toplumsal değerlere ...
|
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Sayfa 1, 2 Sonraki
|
| Yazar |
Mesaj |
Eternity
Site Admin

Tema: Parthenos (32225)

|
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), popçu Gülşen'in seslendirdiği, Sezen Aksu'nun ünlü 'Sarışınım' şarkısının klibini 'toplumsal değerlere aykırı olduğu ve cinsel istismara yol açtığı' gerekçesiyle sakıncalı buldu. Önceki gün toplanan RTÜK üyeleri Gülşen'in klibini yayımlayan Kral TV ve Number One adlı iki televizyon kanalını uyarmaya karar verdi. Kararın alınmasında, Gülşen'in şarkıyı söylerken giydiği kıyafeti gerekçe gösterildi.
3 günde 200 şikayet
Yapımcılığını Erol Köse'nin üstlendiği klip aleyhine son üç günde RTÜK'e 200 kişinin şikayette bulunduğu belirtildi. Gülşen'in klibine uyarı cezası verilmesi kararı bire karşı sekiz oyla alındı. Karara sadece CHP kontenjanından üyeliğe seçilen Şaban Sevinç muhalefet şerhi koydu. Diğer 2 CHP'li üye de 6 AKP'li üye ile beraber klibin aleyhine oy kullandı.
Sevinç'in, toplantıda 'Bu klip cinsellik istismarı taşımıyor. Klipte şarkı ve hareket uyumu ile giysi uyumu birbirini tamamlıyor. Çok iyi pazarlanmış bir klip. Terör cinayetleri bazı yörelerde değer olarak kabul ediliyor ama biz bunu önlemeye çalışıyoruz. Bizler, toplumsal değerleri ileriye taşımak zorundayız' dediği öğrenildi.
Ben kimseden eleştiri almadım RTÜK'ün klibi yasaklamasıyla ilgili olarak bir yorum yapmayacağını belirten Gülşen ise 'Ben kötü bir eleştiri almadım. Herkes beğendiğini söylüyor. Kimseyi rahatsız edecek bir klip değil' dedi.
Kaynak: Milliyet |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
ibryapici
Best of TurkiyeForum

|
iyi yapmıslar azıttı bunlarda ne bölem üste altta bişiyok olmaz ki canım |
|
|
_________________ Karanlık Aydınlıktan, Yalan Doğrudan Kaçar.
Güneş Yalnızda Olsa Etrafa Işık Saçar.
Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık.
Kargalar Sürüyle Kartallar Yalnız Uçar.
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
IWAS
Best of TurkiyeForum

|
rezillikten başka bişiy değil okuduğumda dumur oldum. Erol Köse nin bu klip için RTÜK ten izin almış olduğunu biliorum. Şimdi bu RTÜK ün dönekliği niye?
bence klipte kötü bi durum da yok yani herşey düzgün efektler ile kıyafet de bence çok uyumlu. Sakınca göremedim... |
|
|
_________________ Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
ComiC
Best of TurkiyeForum

|
bencede bi sakınca yok yani ama bilmem ki |
|
|
_________________ Madde 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde,
insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu

|
Grup partisinde sakınca görmeyen adam bunda görseydi sasardım zaten ComiC sahiden komiksin ya .. |
|
|
_________________ Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
makif
Fast Friend

|
bu klibi sadece bizler deil çocuklar da izliyor .
bir de olaylara ebeveyinlerin tarafından bakın lütfen |
|
|
_________________ Neden insanlar gökyüzünde 400 Milyon yıldız var
denildiğinde inandıkları halde,
yeni boyalı yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar?
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
Ninni
Misafir

|
et pazarından başka bir şey değil bence. sezen aksu öyle bir kıyafet giydidemi şarkısı tuttu sanki... onca sene sonra şarkının hala seviliyor olması söyleyenin sesinin ve sanatının kalitesine bağlıydı. şimdi gülşenin albümü, bu şarkıyla ve kliple tutulacaksa keramet kıyafettemi yani.... onuda giymeseymiş olurmuş zaten.... bundan sonra albümünü patlatmak isteyenler çıplak klip çeksin daha çok işe yarar kendileri gibi düşünen zihniyetler varken....
RTÜK güzel bir karar vermiş.... |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
|
 |
ComiC
Best of TurkiyeForum

|
Ya zeten ne yaptığı belli gülşenin. Şarkıdır markıdır hiç uğraşmıyor. Eski şarkıları yine söylüyor o güzel sesiyle sonrada güzel bir kliple pazarlıyor. Millette bi karış ağzı açık izliyor. Akıllı kadın takdir etmek lazım. Paraları götürüyor |
|
|
_________________ Madde 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde,
insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
makif
Fast Friend

|
canı cehenneme böle para kazananların... |
|
|
_________________ Neden insanlar gökyüzünde 400 Milyon yıldız var
denildiğinde inandıkları halde,
yeni boyalı yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar?
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum

|
bu kız pijamaLI faLanken ben seviodum böLe oLdu sevmiyorum ıyhhh nefret ediyorum.. doğru karar!.. |
|
|
_________________ *Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar..
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
|
Sayfa 1, 2 Sonraki
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|