Birliğimden izin alıp yarışmaya katılacağım

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Birliğimden izin alıp yarışmaya katılacağım

Mesaj gönderen taNGo »

ResimBirkaç ay önce katıldığı ‘‘Kim 500 Milyar İster’’ yarışmasında verdiği yanıt kabul edilmeyince, sorunun hatalı olduğu iddiasıyla mahkemeye başvuran Fırat Zengin davayı kazandı. Halen askerde olan Zengin, 250 milyarlık sorudan başlayarak yeniden yarışacak.

Birkaç ay önce ‘‘Kim 500 Milyar İster’’ adlı yarışmaya katılan ve 250 milyarlık soruya verdiği cevap doğru kabul edilmeyince yarışmadan elenen Fırat Zengin, itiraz davasını kazandı. Zengin, ‘‘ABD Başkanı Rutherford Hayes 1877'de 'Bu şaşırtıcı bir buluş. Ama kim niye kullansın ki' sözünü ne için söylemiştir’’ sorusuna ‘‘Gramofon’’ yanıtını vermiş, kendisine yanıtının yanlış olduğu, doğrusunun ‘‘telefon’’ olması gerektiği söylenmişti. Avukatı Ali Aydın aracılığıyla Şişli 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açan Zengin, üçüncü duruşma sonunda haklı bulundu ve yeniden yarışma hakkı kazandı. Halen Balıkesir'de vatani görevini yapmakta olan ve haberi birliğinde alan yarışmacı, ‘‘Çok mutlu oldum, sevindim. Haksızlığa uğradığımı biliyordum. Askerden izin alıp kaldığım yerden yarışmaya devam edeceğim’’ dedi.

Fırat Zengin, ‘‘Amacım iki soruyu da bilip 500 milyarı almak. Ancak soruların ağırlığına göre karar değiştirebilirim. 125 milyarlık çeki kabul edebilirim’’ dedi.

Kaynak: Hürriyetim
Dreams
Kullanıcı avatarı
Ferda
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 33
Kayıt: 24-02-2004 16:35
Konum: Danimarka

Mesaj gönderen Ferda »

iyi olmus wallahi....milletin hakkini yemege ne hakki var O programin...
Gadasini aldigiimm:)
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir