4.5G nedir? 4.5G neyi değiştirecek?

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

4.5G nedir? 4.5G neyi değiştirecek?

Mesaj gönderen taNGo »

Türkiye, kablosuz iletişim teknolojisi alanında çok daha hızlı veri akışına sahip olan 4.5G'ye geçmeye hazırlanıyor.

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Aslında, Türkiye'de şu an kullanımda olan 3G teknolojisinden, diğer Avrupa ülkelerinde de olduğu gibi 4G teknolojisine geçiş yapılması planlanıyordu. Ancak 4G'den daha üstün olan 4.5G ihalesinin yapılmasına karar verildi. Kısacası 3G'den direk 4.5G'ye geçiş yapacağız. Günümüzde mobil şebeke operatörlerine tahsis edilen ve kullanımda olan 183 MHz olan frekans sayısı, 4.5G teknolojisi ile 573 MHz'ye çıkacak.

Şu anda ülkemizde mobil cihazlarda kullanımda olan 3G teknolojisinin çok daha ötesinde olan 4.5G ihalesi tamamlandıktan sonra Türkiye, mobil ağlarda çok daha hızlı veri aktarma hızıyla tanışacak.

İnternet hızı 10 kat artacak
3G'den tam 10 katı daha hızlı olan 4.5G sayesinde internet üzerinden veri alışverişi daha kısa sürede tamamlanacak. Örneğin; 4 GB boyutlarındaki bir dosyanın (film, oyun v.s.) 3G ile indirme süresi şu an ortalama yarım saat sürüyor. Ülkemizde kullanılması planlanan 4.5G teknolojisi ile bu dosya 3 dakikada indirilebilecek. Yani artık dakikalar içerisinde yüksek gigabyte'lı dosyaları indirebileceğiz.

1 Nisan 2016'da hizmete sunulacak
4.5G ihalesi tamamlandıktan sonra, en erken 1.Nisan.2016 tarihinde kullanıcıların hizmetine sunulacağı belirtiliyor. Ayrıca kapsama alanı dışında olan tünel, metro istasyonları v.b. yerlerde de 4.5G'nin kullanımı düşünülüyor.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir