Kablonun yerini insan vücudu alıyor

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Kablonun yerini insan vücudu alıyor

Mesaj gönderen taNGo »

ResimJaponya’da geliştirilen bir teknoloji ile, insan vücudu kişisel geniş bant veri ağı gibi kullanılarak dijital fotoğraf makinası PC ve yazıcıya bağlanabilecek.

Japonya’da geliştirilen bir teknoloji, insan vücudunun kişisel geniş bant veri ağı gibi kullanılmasını mümkün kılacak. NTT firmasının geliştirdiği ve ‘RedTacton’ adı verilen teknolojiyle bir cep telefonu veya *** çalar kablosuz kulaklığa ya da dijital fotoğraf makinası PC’ye ve yazıcıya insan vücudu aracılığıyla bağlanabilecek.

DERİ ÜZERİNDEN İLETİŞİM:

NTT’nin sistemi, insan derisi üzerinden bir hızlı geniş bant bağlantıya eşdeğer olan 2Mbps hızında veri aktarımı sağlayarak, vücudun veri aktarımında hızlı bir aracı olarak kullanılmasına olanak veriyor. IBM ve Microsoft tarafından da daha önce geliştirilen teknolojiye karşılık, deriyle doğrudan temas gerektiren vericiye ihtiyaç duymayan RedTacton, cihazlara yerleştirilerek ya da cepte veya çantada taşınarak, vücuda 20 cm uzaklıktan veri transferini olanaklı kılıyor. Yeni teknolojide, insan vücudunda doğal olarak ortaya çıkan anlık elektrik alanından veri iletiminde faydalanan ve *** çalar gibi bir cihaza takılan bir verici, insan vücudundaki bu alanı bir geniş bant bağlantı gibi kullanıyor. Böylece RedTacton sistemine uyumlu cihazlar kullanarak, bir MP3çaları vücudumuzu bir geniş bant ağ gibi kullanarak kablosuz kulaklıkla dinlemek, dijital fotoğraf makinemizde bulunan resimleri bir kablo yerine parmağımızı PC’ye dokunarak iletmek çok da zor olmuyor.

ELEKTRONİK KARTVİZİT:

Veri bir vücuttan diğerine geçebildiğinden, el sıkışarak elektronik kartvizit değişimi yapmak, yanak yanağa dans ederken müzik dosyaları değiş tokuşu yapabilmek veya sadece öpüşerek telefon numarası alabilmenin mümkün olacağı belirtiliyor.

Nasıl çalışıyor

RedTacton adlı teknolojide, insan vücudu üzerindeki deri, bu teknolojiye uyumlu iki elektronik cihazın birbiri ile iletişim kurmasını sağlıyor. Bunun için yapılması gereken tek şey, bu iki cihaza aynı anda dokunmak.

Kaynak: Hürriyetim
Dreams
Kullanıcı avatarı
IWAS
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1961
Kayıt: 27-07-2004 15:27
Konum: Tekirdağ

Mesaj gönderen IWAS »

way bee harika bişi bu. dokun *** aL. dokun *** wer. harika bişi gerçekten süper. ağzım açık kaldı yani
Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir