PLAZMA, LCD TV ve MONİTÖRLER

Piyasada bulunan yada yeni çıkan teknolojik aletler, bunların incelemesi ve tartışmalar.
Cevapla
halis
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 14-03-2005 18:34

PLAZMA, LCD TV ve MONİTÖRLER

Mesaj gönderen halis »

Konu ile ilgili bilgi ve/veya tecrübesi olan arkadaşlardan paylaşmalarını bekliyorum..
Halis Can Özkan
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

LCD monitörlerin çalışma prensibi, ışı yaymak üzerine değil, ışığı bloke etmek üzerine kuruludur. Her piksel bir transistör tarafından kontrol edilir. transistor ler açılıp kapanarak arka planda sürekli yanan ışık serbest bırakılır ve transistördeki renk bilgileri eşliğinde filtre edilerek renkler oluşur. İşin özü, arka tarafta sürekli akitf olarak beyaz ışık vardır. Beyaz ışık ise, floranslar tarafından sağlanır. Bu floransların bir ömürü vardır.

LCD monitörlerin yapısı ufaktır, arka planda bulunan ışıklar, yenisiyle herhangibir test ekipmanı olmadan rahatça değiştirilebilir. Üstelik, LCD’lerin arka ışıklarının ömürleri normal monitörlerin hemen hemen iki katı kadardır.

Tvlerde aynı şekildedir.Zaten ilk çıkan LCD ekran bilgisayar lar için kullanıldı.Aynı sistem TV ler içinde uygulandı ve PLAZMA adıyla piyasaya sürüldü..
Dreams
Kullanıcı avatarı
sametx340
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3933
Kayıt: 25-03-2005 14:40
İletişim:

Mesaj gönderen sametx340 »

BU CALIŞMA PRENSİBİ SAYESİNDE LCD MONİTÖRLERİN KARŞISINDA SAATLERCE OTURABİLİRSİNİZ.

ÇÜNKÜ GÖZÜ YORMUYORLAR....
CyClopS and DeNToX
kutver
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 346
Kayıt: 03-10-2004 18:24
Konum: BizimPortal`dan

Mesaj gönderen kutver »

aynı önlerinde koruyucu varmış gibi. ama lcd ekran çok hassatır. Çocuğunuz varsa almayın.
bluewaw
New Friend
New Friend
Mesajlar: 2
Kayıt: 11-02-2006 16:34

Mesaj gönderen bluewaw »

arkadaşlar ben tv alacağımda çok kararsız kaldım.
phılıps almayı düşünüyodum. tam düz pixel plus falan var 1450 ytl 72 ekran, daha sonra lcd inceledim 2300 ytl 66 ekran hiçbir farkı yok
biri lcd diğeri normal kararsız kaldım şimdide sony inceliyorum
kararsız kalmamın sebebi lcd'ler bozuldumu tamiri pek mümkün
olmuyomuş acaba ne kadar doğru garanti dışı kaldığını var sayarsak yandık.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

LCD mi Plazma mı daha iyi diye düşünenler için, bugün gazetelerde yer alan geniş araştırmalı bir haberi sunayım, yardımcı olur.

LCD mi Plazma mı?

Plazma ya da LCD televizyon almak isteyip, hangisinin daha iyi olduğuna bir türlü karar veremeyen tüketicilere rehber olmak için bir araya gelen üç düz ekran panel üreticisi Panasonic, Hitachi ve Pioneer bir internet sitesi kurdu.

Sitede, plazma ve LCD konusundaki yanlış bilgilere açıklık getirilirken, bağımsız Synovate araştırma şirketinin araştırmasından elde edilen verilerden yola çıkılarak, tüketicilerin bu iki teknolojinin hangi durumlarda en iyi sonucu verdiği konusundaki düşüncelerine yer veriliyor.

Sitede ayrıca plazma ve LCD televizyonlar, tepki zamanı (hareket), izleme açısı, ekran yanığı, enerji kullanımı, kullanım ömrü, üretimin aynı kurumda olması açısından karşılaştırılıyor. Karşılaştırmalardan bazıları şöyle:

Tepki zamanı:
Plazma TV’ler herhangi bir keskinlik veya detay kaybı yaşamadan hareketli objeleri görüntüleyebilirler. Plazma teknolojisi her pikselin bir imaj üretebilmesi için sadece bir pulsa ihtiyaç duyduğu için tepki zamanı nerdeyse bir andır.

LCD teknolojisi piksellerin, aktiften inaktif hale ve sonra yine aktif hale geçerek tek bir tepki döngüsü tamamlarlar. Tepki zamanları 4 milisaniye ile 25 milisaniye arasında değişir. En hızlı LCD ekranlar dahi belli bir miktar hareket bulanıklığı yaşayabilirler.

İzleme açısı:
Plazma TV’ler, ışığı doğrudan ekran hücrelerinden veya piksellerinden yaymaları sayesinde, renkte ve kontrastta ciddi herhangi bir kayıp olmaksızın çok geniş açılardan izlenebilirler.

Bununla birlikte, LCD pikselleri arkalarındaki bir ışık kaynağından ışık aldıkları için LCD ekranlar 45 derece kadar küçük açılarla izlenseler dahi kontrast ve renk kaybı yaşabilirler.

Ekran yanığı:
Ekran yanığı bazı TV’lerde parlak bir imaj elementi, bir kanal logosu gibi, uzun süre için ekranda kalırsa oluşabilir. İlk zamanlarda, plazma TV’ler ekran yanığına maruz kalıyorlardı. Bununla birlikte bu konu ekran koruyucu sistemleri ve büyük fosfor gelişmeleri sayesinde büyük oranda giderildi. Artık plazma TV’de bilgisayar oyunları oynayabilir veya logo ağırlıklı kanalları çeşitli statik imajların ekranda uzun zaman kalmasından kaygılanmadan izleyebilirsiniz.

Enerji kullanımı:
Plazma TV’ler LCD’lere göre daha fazla güç kullanmazlar. Eğer her teknolojinin nasıl çalıştığına bir bakarsanız çok anlamlı bir gerçektir bu. Plazma TV’ler örneğin, bir pikselin aydınlanması için tek bir plazma hücresinin ateşlenmesine ihtiyaç duyar. Plazma piksellerinde karanlık, onlara giden gücün kesilmesi ile temin edildiğinden, plazma TV’ler nispeten daha az enerjiyle karanlık görüntüleri oluşturabilirler.

LCD’ler ise, sürekli yanan arka ışık kullanımları dolayısıyla, görüntünün karanlık veya aydınlık olmasına bağlı olmaksızın, her zaman sabit enerji kullanırlar.

Kullanım ömrü:
Plazma TV’ler gerçekte LCD TV’lerin kullanım ömürlerinin en azından yarısına sahiptirler. Her iki TV de, orijinal parlaklıklarının yarısından fazlasını kaybetmeden önce en azından 60.000 saatlik bir ömür sunarlar. Bu da günde altı saatlik bir izleme ile 27 yıla denk gelir.

Plazma ekranlar gerçekte kullandığınız görüntü ayarlarına bağlı olarak daha uzun süreli kullanılabilirler. Örneğin, kontrastı düşük tutarak plazma ekranın ömrünü potansiyel olarak uzatmış olursunuz.

Üretimin tamamının aynı kurumda olması:
Eğer bir TV farklı firmalardan gelen bileşenleri kullanarak üretiliyorsa, bu bileşenlerin bir araya gelişi ve çalışması, aynı tek bir üreticide tüm parçaların üretildiği bir TV’ye kıyasla aynı kalitede olmayacaktır. Genelde, Plazma TV’ler tek bir firmada geliştirilip üretilmeye daha meyillidirler.

Diğer taraftan LCD TV’ler genelde çeşitli üçüncü taraf firmaların parçalarını kullanarak imal edilmektedirler. Daha da kafa karıştırıcı olacak şekilde, LCD TV’ler geleneksel olarak fason olarak üretilmektedirler. Yani bazı firmalar bunları başka üreticilerden satın alır ve kendi markalarını bunların üzerine koyarak satarlar. Dolayısıyla, aldığınız LCD TV’nin ekranındaki marka, ürünün ana kısımlarını imal eden üretici firma olmayabilir.

Plazma ekran aldığınızda hemen her zaman, size en iyi izleme tecrübesini yaşatmak için söz konusu teknolojinin ürün üzerinde yer alan markanın firması tarafından spesifik olarak geliştirildiğinden emin olabilirsiniz.

Konuyla ilgili diğer ayrıntıları, örnekleri ve tüketici kılavuzunu www.plazma-lcd.tv adresinden ulaşabilirsiniz.

Milliyet
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Tepkime süresi önemli yalnız kendi tecrübemi aktarmak istiyorum sizlere eğer, çok hareketli oyunlar oynamıyor ve sürekli film izlemiyorsanız. Renklerin orijinala yakın görünmesi çok önemli. Kırmızı en büyük problem kırmızı kırmızı gibi görünmesi lazım. Kesin tavsiyem almadan önce geçin karşısına satış elamınında rica edin birkaç açıdan monitöre bakıp görüntüden memnun kalma durumuna göre almayı tercih edin. Birçok yerde yeterince incelemenize izin verirler.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir