Hakkari'de protestocu depremzedelere biber gazı!..

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Hakkari'de protestocu depremzedelere biber gazı!..

Mesaj gönderen Eternity »

ResimHakkari'de bir grup vatandaş, ''kurulan çadırların yazlık olduğu ve yetkililerin olaya duyarsız kaldığı'' gerekçesiyle Valiliğe yürüdü. 15 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Hakkari'de 2 gün önce meydana gelen ve bugün de devam eden depremler nedeniyle geceyi sokakta geçiren bazı vatandaşlar, ''Vali istifa'', ''Başbakan nerede'' diye slogan atarak Valilik binasına yürüdü.

Valilik balkonundan vatandaşlara seslenen Vali Erdoğan Gürbüz, yaşananın bir doğal felaket olduğunu, sıkıntıların giderilmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Vatandaşları provokasyonlara kanmamaları konusunda uyaran Gürbüz, bütün kamu binaları ile okul ve yurtları halkın hizmetine sunduklarını bildirdi. Gürbüz, her mahalleden seçilecek temsilcilerle görüşmeye hazır olduğunu da kaydetti.

Vali Gürbüz'ün açıklamalarının ardından protestoyu sürdüren grubu dağıtmak isteyen polis, biber gazı kullandı ve havaya ateş açtı.

Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan ve AK Parti il binasının camlarını kıran gruptan 15 kişi gözaltına aldı.

Bu arada, grubu sakinleştirmek isteyen Belediye Başkanı Metin Tekçe de biber gazından zehirlenerek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaynak: Milliyet
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir